Robert Fico: Nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem Szlovákia a fekély Európa testén

Horizontal POLITICAL LEADER PERSON-POLITICS BUST HEADSHOT
Robert Fico, Slovakia's former Prime Minister and leader of the populist-left Smer-Social Democracy (Smer-SD) party attends a press conference after the general elections in Bratislava, Slovakia on March 1, 2020. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem Magyarország vagy Lengyelország hanem Szlovákia a fekély Európa testén, - jelentette ki Robert Fico korábbi szlovák kormányfő, a jelenleg ellenzéki Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke szombaton Pozsonyban sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Fico elutasította azt az eljárást, amelyet a szlovák rendőrség különleges egysége, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) indított ellene és kormányának egykori belügyminisztere, Robert Kalinák ellen.

A NAKA Ficót és Kalinákot bűnszövetkezet létrehozásával és támogatásával, hivatali jogkörrel való visszaéléssel, valamint kereskedelmi, bank-, postai, távközlési és adótitok veszélyeztetésének ismételt elkövetésével gyanúsította meg.

Robert Fico a vádakat alaptalannak és politikai bosszúnak minősítette. Elmondta, hogy a történésekről levélben tájékoztatta volt partnereit az - uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő - Európai Tanácsban, valamint az Európai Parlament pártjainak frakcióit.