Őrizetben a férfi, aki megszúrt egy rendőrt

ezzel a késsel támadt rá egy rendőrre egy fiatal 2022. április 25-én Budapesten
ezzel a késsel támadt rá egy rendőrre egy fiatal 2022. április 25-én Budapesten
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azt az őrizetben lévő férfit, aki rátámadt egy rendőrre. 
Vágólapra másolva!

Egy 22 éves férfi budapesti lakásánál intézkedtek a kerületi járőrök csendháborítás miatt hétfőn, április 25-én 23 órakor. Ahogy befejezték, beültek a rendőrautóba. Egyik észrevette, hogy a fiatal a kocsi felé szalad. Az anyósülésen ülő rendőr már elkezdte letekerni az ablakot, amikor a volán mögött ülő kollégája figyelmeztette rá, hogy a férfinél kés van. A férfi elkezdte felhúzni az ablakot, de nem sikerült neki teljesen. Még maradt egy körülbelül 15 centiméter széles rés, amikor a késes támadó odaért.

A jobb kezében tartotta a 10 centipengehosszúságú kést.

A felkarja közepéig benyúlt az ablakon, és a rendőr feje, nyaka felé döfött.

ezzel a késsel támadt rá egy rendőrre egy fiatal 2022. április 25-én Budapesten Forrás: Police.hu

Hogy védje a nyakát, az őrmester felhúzta a jobb vállát és karját és a rendőrautó középső része felé húzódott félig elfordulva. A kés így is megsebezte.

A jobb felkarját érte el, amelyen 3-4 cm hosszúságú felületi, vágott sérülést okozott.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte a támadó őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a fiatalt, aki ellen hasonló bűncselekmények elkövetése miatt már több büntetőeljárás indult. Az ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványáról holnap dönt a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája.