Agyonvertek egy férfit Kecskemét közelében

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy férfi ellen, mert a gyanú szerint tavaly júliusban egy Kecskeméthet közeli községben részegen rátámadt ismerősére. Ököllel és egy szék karfájával ütötte a szintén részeg áldozatát, aki a kórházban belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint gyilkos és áldozat jól ismerte egymást, gyakran ittak együtt. Tavaly, egy nyári napon, július 6-án kora délután az áldozat már otthon nagyon leitta magát. Ismerőse többször leöntötte egy pohár vízzel, amit a férfi megelégelt.

Dühösen megragadta annak a fotelnek a karfáját, amiben a cimborája ült, kitörte és a kezében tartva felszólította, hogy távozzon.

A feldühödött férfi felkelt a fotelből és egyszer orronvágta a cimboráját, majd kirántotta a kezéből a törött végű karfát,

és legalább egyszer, nagyon erősen fejbe vágta vele.

Az áldozat hanyatt esett. A szoba padlóján landolt, fejjel a szekrény felé. A támadó hívta a mentősöket. Velük is agresszíven viselkedett és akadályozta őket a munkában. Aztán még azelőtt elmenekült a tetthelyről, hogy a rendőrök megérkeztek volna, de nem maradt sokáig szabadlábon.

Másnap megtalálák és őrizetbe vették. Az igazságügyi orvosszakértő szerint a megütött férfinek közvetlenül életveszélyes fejsérülései keletkeztek. Hiába vitték kórházba, ahol kezelést is kapott, már nem lehetett megmenteni az életét.

A letartóztatott, büntetett előéletű támadót a főügyészség munkatársai

halált okozó testi sértéssel vádolták meg.

Azt javasolták, hogy kerüljön börtönbe és közügyek gyakorlását is tiltsák meg neki. Mivel a támadó a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, amit a bíróság szintén testi sértés miatt szabott ki rá, az ügyészek a felfüggesztett börtön végrehajtásának elrendelését is indítványozták. A férfi sorsáról várhatóan a Kecskeméti Törvényszék bírója fog dönteni.