Nagy valószínűséggel Henger Éva, az ismert pornószínésznő okozta azt a csütörtöki, Dombóvár melletti balesetet, amelyben egy idős házaspár meghalt. Esélyük sem volt, hogy túléljék a frontális karambolt, amikor a Henger Éva az Origo információi szerint autójával áttért a szemközti sávba. Hogy miért, egyelőre nem lehet tudni, de az ilyen, figyelmetlenségből bekövetkezett baleseteknél a leggyakoribb ok a mobiltelefonozás.

Csütörtökön, fényes nappal haladt egy idős házaspár autójával, amikor Dombóvár mellett egy másik autós frontálisan nekik ütközött. A karambol olyan erejű volt, hogy az autójuk, amely végül az út melletti árokba csapódott, a felismerhetetlenségig összetört; szinte esélyük sem volt arra, hogy túléljék a balesetet, ott a helyszínen meghaltak.

Forrás: Police.hu


Az ügyben halált okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás, tudtuk meg a rendőröktől.

A másik autó utasa és sofőrje is megsérült, így őket nem lehetett egyelőre kihallgatni az ügyben. Azt az autót az ismert magyar sztriptíztáncos és pornószínésznő, Henger Éva vezette. Noha egyelőre nagyon keveset lehet tudni, az már most valószínűsíthető, hogy ő okozta a balesetet. Ezt erősítik a rendőrségi forrásból származó információink, hogy a szemtanúk szerint ő sodródott át a szemközti sávba.

Abból is nagy jelentőséggel bíró következtetéseket lehet levonni, hogy a több mint egy tucat pornófilmben szereplő nő kocsija 180 fokos fordulatot leírva, a szemközti sávban, vagyis a menetiránnyal szemben állt meg. Ahogy szintén árulkodó jel lehet az is, hogy az ő kocsijából hol és mennyi alkatrész szakadt le. Ezek olyan bizonyítékok, amelyekből a rendőrök által már kirendelt szakértő komoly, perdöntő következtetéseket vonhat le.

„Abból valóban komoly következtetéseket lehet levonni, hogy melyik sávban nagyobb kiterjedésű az anyagleszóródás. Objektív nyomnak tekintjük még az úton a karcolási, illetve guminyomokat. Egészen pontosan azt, hogy ezek az út jobb vagy bal oldalán találhatóak-e. Ezek ugyanis arra utalnak, hogy a baleset előtt ki melyik oldalon haladt – ezt már az általunk megkeresett igazságügyi műszaki szakértő mondja.

Azért kerestük meg őt, mert a pályája elején annak az igazságügyi szakértőnek volt a mentoráltja, aki az ettől útszakasztól nem messze történt másik halálos balesetet vizsgálta.

12 éve Toller László akkori pécsi polgármester szolgálati autójával karambolozott frontálisan egy szabálytalanul előző autóssal. A sofőr nem sokkal a baleset után halt meg, a mellette ülő polgármestert többször megműtötték. Kómába került, és a kórházat már soha nem hagyhatta el. Végül évekkel később ott is halt meg.

„Az ilyen szakaszokon az előzés nagyon veszélyes lehet, ez történt a Toller-balesetnél is, ami miatt a sofőrnek egy kitérést kellett végrehajtania, ez okozta a tragédiát – mondja a korábban már idézett Schnell Gábor.

A mostani baleset is olyan helyen történt, ahol az út kanyarodik és egyben emelkedik. Pont ezek miatt záróvonal is van. Bár az elsődleges vélemények alapján információink szerint a pornószínész nem lépte túl a megengedett sebességet, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem ment túl gyorsan.

„Az útvonalvezetés a kérdéses, ha egy baleset, egy kanyarban történik, akkor lehet, hogy relatív sebességtúllépés történt, ami azt jelenti, hogy a sofőr az útvonalvezetéshez képest eltúlzott sebességet választott, és amiatt tér át a szemközti sávba. Egy kevésbé rutinos sofőr egy pillanatnyi hátratekintéssel is húzhatja a másik irányba a kormányt, ez pedig végzetes is lehet. Ahogy nagyon gyakori ok, amely balesethez vezethet, a mobiltelefon-használat is

– mondja a műszaki szakértő.

Annak vizsgálata, hogy ki és miben hibázott pontosan, hónapok múlva derülhet ki. Ennyi idő alatt készülhet el a szakértői jelentés. Közben persze az ilyen esetekben a szemtanúkat is meghallgatják. És persze az érintetteket is. Henger Éva és férje, Massimiliano Caroletti továbbra is kórházban van, előbbinek sajtóinformációk szerint több csontja is eltört, és még műtétek várnak rá, utóbbit Győrben kezelik.