Kétszer leállt a szíve, a családja elbúcsúzott tőle, mégis felgyógyult a covidos kismama

Vágólapra másolva!
Baranyai Tímea a harmadik kislányával volt várandós tavaly, amikor kiderült, hogy elkapta a koronavírust. A kórházban közölték vele, csak a műtüdős kezelés mentheti meg, december 13-án császárral kivették a hasából a babát, akit akkor egy pillanatra láthatott, majd mélyaltatásba helyezték és rákapcsolták a műtüdőre. A szíve kétszer leállt, februárban behívták a családját, hogy búcsúzzanak el tőle, s bár nincs rá orvosi magyarázat, felgyógyult - írta a Bors. 
Vágólapra másolva!

Műtüdős kezeléssel mentették meg három kismama életét a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosai és ápolói. Mindhárom esetben először császárral kivették a babákat, mert csak utána lehetett megkezdeni az életmentő kezelést.

A kismamák egyike volt Baranyai Tímea, aki a harmadik kislányával volt várandós tavaly, de kiderült, hogy elkapta a koronavírust. Olyan rohamosan romlott az állapota, hogy a kórházban közölték vele, csak a műtüdős kezelés mentheti meg. December 13-án császárral kivették hasából a babát, akit akkor egy pillanatra láthatott, majd mélyaltatásba helyezték és rákapcsolták a műtüdőre.

Baranyai Tímea harmadik kislányával, Noémivel Forrás: Bors

Azt mondta, utólag egy hosszú alvásnak tűnik neki az egész, és csak március végén, 106 nap után mehetett haza férjéhez, két kislányához és akkor ölelhette magához először harmadik gyermekét, Noémit.

Arról is beszélt, hogy egyre több dolog jut eszébe a kórházból, és szerinte

a legfontosabb a kedvesség és a figyelmesség volt, ahogy mindenki bánt vele.

Beszéltek hozzá, nyugtatgatták, a pszichológus is sokat beszélgetett vele, segített, volt amikor aludt és ő magyar népmeséket olvasott fel neki. Vagy fogták a kezét, hogy érezze, vele vannak, szorítanak neki. Mint mondta, azt is tudja, hogy rengetegen imádkoztak érte.

A kismama a lapnak arról is mesélt, hogy a családja nem lottózik, mert ők az életben szerencsések. Szerencsések, mert a kőkemény történések ellenére élnek és jól vannak. Pedig

voltak komoly mélypontok, pánik helyzetek, kétszer megállt a szíve is.

"Február elején behívták a családomat, hogy búcsúzzanak el tőlem" - mondta.

Be is jöttek, s bár nincs rá orvosi magyarázat, onnantól rohamosan javulni kezdett az állapotom, nem sokkal később fel is ébresztettek a kómából. Utána is voltak még komoly gondok, le kellett szoknom a gyógyszerekről, amiket kaptam, a tüdőmnek vissza kellett vennie a feladatát szép lassan. Most, egy hónappal a hazajövetelem után már azt mondom,

lassan minden olyan lesz, mint a rémálom előtt.

A lábam még nem tökéletes, emiatt még nem is vezetek, nem jöttek még vissza az izmaim, de ez is csak idő kérdése - mondta a lapnak.