Felszólal a budapesti CPAC-eken az Amerikai Konzervatív Unió vezetője is

Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ közleményben hívta fel rá a figyelmet, hogy a Budapesten megrendezésre kerülő nemzetközi CPAC egyik felszólalója az Amerikai Konzervatív Unió vezetője, Dan Schneider lesz, akinek ötlete nyomán lett az amerikai konzervatív találkozóból egy nemzetközi konzervatív esemény.
Vágólapra másolva!

Dan Schneider közel öt éve az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatója. Szenvedélyesen szereti a konzervativizmust, amelyet úgy határoz meg, mint "azt a politikai filozófiát, amely szerint a szuverenitás az emberben rejlik". Mélyen hisz abban az egyedülálló amerikai kísérletben is, amely nap mint nap próbára teszi azt a tételt, hogy az emberek képesek-e önmagukat kormányozni.

A következőket érdemes tudni róla:

  • Schneider nem csupán rendszeres házigazdája a CPAC-eknek, de ő indította el a CPAC 365-öt is, egy olyan kezdeményezést, amelynek célja, hogy a konferenciát több tucatnyi államban megismerjék és megrendezzék világszerte is. Eddig Japánban, Dél-Koreában, Ausztráliában, Brazíliában és Izraelben tartottak nemzetközi CPAC-et, és idén, első alkalommal Európában, Magyarországon is megrendezhetik azt.
  • Vezetésének egyik legnagyobb sikere, hogy sikerült kiterjesztenie az ACU minősítési programját, és a szervezet most már évente több mint 8000 állami és szövetségi törvényhozót értékel, hogy felmérje, hogyan látják ezek a választott tisztségviselők a kormányzat szerepét az emberek életében.
  • Dan washingtoni karrierjét Jim Ryun kansasi képviselő kabinetfőnökeként kezdte. Ezt követően a George W. Bush-kormányzatban dolgozott, először Elaine L. Chao munkaügyi miniszter fehér házi összekötőjeként, majd az elnök segítőjeként, végül pedig az Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériumának helyettes államtitkáraként.
  • Mielőtt az ACU-hoz csatlakozott volna, Dan egyedülálló pozíciót töltött be az amerikai szenátusban; öt éven keresztül személyesen választott ki 300 konzervatívot, akik az Obama-kormányzat alatt a végrehajtó hatalom különböző kétpárti testületeiben és bizottságaiban tevékenykedtek. Ez az erőfeszítés a végrehajtó hatalom egyik legfontosabb fékje volt egy olyan időszakban, amikor a Kongresszusnak kevés eszköz állt rendelkezésére.
  • Élethossziglan tagja a National Rifle Associationnek, Eagle Scout az amerikai cserkészszövetségben, és az Americans United for Life korábbi elnökségében is részt vett.