Megerőszakolta a gyerekeit a rendőrgyilkos a cellatársa szerint

Németh István, gyilkos, rendőrgyilkos
Budapest, 1980. február 25. Németh István budapesti gépkocsivezetőt rendőrök kísérik a kihallgatásra. A húszéves férfit egy szolgálatát teljesítő rendőr meggyilkolásával és más gyilkosságok elkövetésével vádolják a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. MTI Fotó: Friedmann Endre
Vágólapra másolva!
Ismét gyilkosság miatt állt bíróság elé a hírhedt rendőrgyilkos, Németh István. Korábban Soós Lajos bandájának tagjaként csak azért nem végezték ki a rendőrgyilkosságért, mert még nem volt 20 éves. A mostani ügyben a hajléktalan társát gyújtotta fel, aki belehalt a sérüléseibe. Cellatársa szerint a férfi bevallotta neki, hogy fajtalankodott a saját gyerekeivel – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Németh István a vád szerint 2018 augusztusában összeveszett a hajléktalantársával egy budai erdőben.

A vitából verekedés lett, majd a férfi leöntötte a társát valamilyen éghető folyadékkal és meggyújtotta.

Később hívta a tűzoltókat és a mentőket, akik kórházba vitték a társát, de két nap múlva belehalt a sérüléseibe – írja a Bors.

Németh István budapesti gépkocsivezetőt rendőrök kísérik a kihallgatásra 1980-ban. Forrás: MTI/Friedmann Endre

A tegnapi tárgyaláson a férfi korábbi cellatársait hallgatták meg a bíróságon.

Németh Istvánt két gyereke megerőszakolása miatt már korábban letartóztatták.

A rablásért elítélt Raffael Zoltán elmondta, hogy amikor zárkaparancsnok volt Németh István náluk töltött pár napot mielőtt átvitték volna a balassagyarmati börtönbe.

– mondta Rafael Zoltán. Elmondása szerint Németh István papírt kért tőlük, írni kezdett. Amikor megkérdezték tőle, mit ír, részletesen elmondott mindent.

– mondta egy másik volt cellatárs.

Németh István azt mondta a bíróságon, hogy a cellatársai megverték és sanyargatták. Állítása szerint, amikor leült egy székre az egyikük arcon ütötte, amitől leesett a földre és sírni kezdett a fájdalomtól.

– mondta, majd hozzátette, hogy nem érzi jól magát a börtönben, a gyilkosságot pedig tagadja.

A korábbi cellatársak azt is elmondták, hogy amikor Németh István náluk volt,

megszaporodtak az ellenőrzések, előfordult hogy óránként, vagy gyakrabban mentek be hozzájuk a börtönőrök.

Raffael Zoltánt megkérték, hogy figyeljen oda rá. Ennek valószínűleg az lehetett az oka, hogy a börtöntársadalomban megvetik azokat, akik gyerekeket bántanak.