Ismét gyilkosság miatt állt bíróság elé a hírhedt rendőrgyilkos, Németh István. Korábban Soós Lajos bandájának tagjaként csak azért nem végezték ki a rendőrgyilkosságért, mert még nem volt 20 éves. A mostani ügyben a hajléktalan társát gyújtotta fel, aki belehalt a sérüléseibe. Cellatársa szerint a férfi bevallotta neki, hogy fajtalankodott a saját gyerekeivel – írja a Bors.

Németh István a vád szerint 2018 augusztusában összeveszett a hajléktalantársával egy budai erdőben.A vitából verekedés lett, majd a férfi leöntötte a társát valamilyen éghető folyadékkal és meggyújtotta. Később hívta a tűzoltókat és a mentőket, akik kórházba vitték a társát, de két nap múlva belehalt a sérüléseibe – írja a Bors.

Németh István budapesti gépkocsivezetőt rendőrök kísérik a kihallgatásra 1980-ban.Forrás: MTI/Friedmann Endre

A tegnapi tárgyaláson a férfi korábbi cellatársait hallgatták meg a bíróságon.

Németh Istvánt két gyereke megerőszakolása miatt már korábban letartóztatták.

A rablásért elítélt Raffael Zoltán elmondta, hogy amikor zárkaparancsnok volt Németh István náluk töltött pár napot mielőtt átvitték volna a balassagyarmati börtönbe.

Szinte azonnal magától elkezdte mesélni, hogy milyen bűncselekményeket követett el. Beszélt a Soós-ügyről és elmondta, hogyan fajtalankodott kislányával és kisfiával. Azt is előadta, hogyan végzett a hajléktalannal – mondta Rafael Zoltán. Elmondása szerint Németh István papírt kért tőlük, írni kezdett. Amikor megkérdezték tőle, mit ír, részletesen elmondott mindent.

Kifejtette, hogy ő már soha nem szeretne a börtönből szabadulni, de ha mi fel tudjuk használni az általa elmondottakat vádalkura, tegyük meg. Ő egyébként is súlyos beteg, neki már mindegy"

– mondta egy másik volt cellatárs.

Németh István azt mondta a bíróságon, hogy a cellatársai megverték és sanyargatták. Állítása szerint, amikor leült egy székre az egyikük arcon ütötte, amitől leesett a földre és sírni kezdett a fájdalomtól.

Az általam leírtakat ők diktálták, kényszerítettek rá, hogy a tollbamondást elfogadjam" – mondta, majd hozzátette, hogy nem érzi jól magát a börtönben, a gyilkosságot pedig tagadja.

A korábbi cellatársak azt is elmondták, hogy amikor Németh István náluk volt, megszaporodtak az ellenőrzések, előfordult hogy óránként, vagy gyakrabban mentek be hozzájuk a börtönőrök. Raffael Zoltánt megkérték, hogy figyeljen oda rá. Ennek valószínűleg az lehetett az oka, hogy a börtöntársadalomban megvetik azokat, akik gyerekeket bántanak.