Többször megerőszakolta barátja kisfiát egy tatai férfi

Pedofil botrány a Burattino iskola és gyermekotthonban, gyermekbántalmazás
2010-04-11 ILLUSTRATIE - A man stands behind a boy dressed in a white vest, and has his hands on the boy's shoulders. ANP ROOS KOOLE
Vágólapra másolva!
Egy tatai férfi kihasználta, hogy többször vigyázott a barátja 9 éves fiára. A gyerek bizalmába férkőzött, aztán többször megerőszakolta. Azzal fenyegette, hogy ha bárkinek elmondja a történteket, akkor megeteti a kutyájával.
Vágólapra másolva!

A férfi és a gyerek anyja barátok voltak. Az asszony kérésére a férfi 2018 októberétől 2019 márciusáig többször vigyázott a fiúra.

A gyerek megkedvelte, mivel mindig vitt neki ajándékot, amit a férfi kihasznált. Többször megerőszakolta.

Képünk illusztráció Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Az esetek után azzal fenyegette a fiút, hogy ha bárkinek elmondja, hogy mi történt, akkor megeteti a kutyájával.

A fiú ettől megijedt és szégyellte is magát, ezért nem szólt senkinek. Végül 2020 májusában az anyjának mégis beszélt arról, mit tett vele a férfi, aki ezek után feljelentést tett a rendőrségen. A férfi elmenekült Tatáról, de a rendőrök 2020 decemberében elfogták.

A történtek a kisfiú teljes személyiségfejlődésében súlyos elakadást okoztak, tavaly január óta nevelőszülőknél él.

Első fokon a bíróság a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 8 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel foglalkozhatna. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért fellebbezett, a férfi és a védője pedig felmentésért. Másodfokon, a Győri Fellebbviteli Főügyészség is az ítélet súlyosítását javasolja, mert megítélésük szerint az elsőfokú ítélet indokolatlanul enyhe.