Egy migránsokat csempésző teherautó okozott balesetet Komáromban, majd a sofőr és a migránsok is menekülni próbáltak. Egy gyalogos videóra vette az esetet, és eljuttatta az Origónak.

A rendőrséget pénteken reggel 8 óra körül értesítették, hogy Komáromban, az Igmándi úton balesetet okozott egy teherautó. Pár perc múlva még egy bejelentést kaptak a rendőrök, hogy a fehér teherautóról migránsok szállnak ki és menekülnek.

Egy szemtanú az Origónak elmondta, hogy az embercsempész el akart menekülni a baleset helyszínéről, a vétlen autós ment utána és állította meg az Erzsébet hídon. A migránsok ekkor kezdtek el kiugrálni a teherautóból, és a hídon két irányba menekültek.

A gyalogos videóján jól látszik, ahogy a migránsok futva menekülnek a hídon, még mielőtt a rendőrök a helyszínre értek volna. A teherautó raktere volt pokrócokkal és takarókkal, amit a migránsok menekülés közben otthagytak. 

A rendőrség közleménye szerint a magyar oldalon 24 migránst fogtak el a rendőrök, Szlovákiában pedig 8-at. A teherautót vezető 29 éves ukrán férfit az Erzsébet híd szlovák oldalán fogták el, így ellene az ottani hatóságok intézkednek.

A migránsokat a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.