Brutálisan összetörte a kocsiját egy részeg sofőr, aki a falnak csapódott

összetört autó 2022. június 3-án Zamárdiban
összetört autó 2022. június 3-án Zamárdiban
Vágólapra másolva!
A vasúti zajvédő falnak csapódott egy autó tegnap hajnalban Zamárdiban. Már a helyszínen kiderült, hogy a sofőr részegen ült volán mögé. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség oldalán olvasható információk szerint június 3-án hajnali 1 órakor Zamárdiban baleset történt, amelyben egy ember megsérült.

Egy helyi férfi nagyon gyorsan hajtott, amitől megcsúszott és az árokba sodródva nekiütközött a vasúti zajvédő falnak.

A rendőrök már a helyszínen megszondáztatták a sofőrt. Miután kiderült, hogy részeg, bevitték a kapitányságra, hogy újabb mintát vegyenek tőle. Eközben az utasát mentő vitte kórházba. Azt nem tudni, mennyire sérült meg.

Lebontotta az autó elejét a részeg sofőr Forrás: Police.hu

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset vizsgálata mellett a 26 éves sofőr ellen

járművezetés ittas állapotban elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Vasúti zajvédő falnak csapódott egy részeg sofőr 2022. június 3-án hajnalban Zamárdiban, utasát kórházba kellett vinni Forrás: Police.hu

"Fontos tudni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt" - írták a rendőrök, majd hozzátették, hogy aki részegen vagy bedrogozva ül volán mögé, elfogadhatatlan kockázatot vállal, amivel nem csak a sajátját, hanem mások életét is veszélyezteti.