A momentumos Cseh Katalin korrupciós botránya is előkerült a Parlamentben

Rezsicsökkentés házilag! Néhány egyszerű trükkel könnyedén lefaraghatsz vízszámládból!, Otthon
Vágólapra másolva!
Magyarország válasza a megváltozott nemzetközi helyzetre az önvédelem és a nemzeti érdek képviselete - minderről Dunai Mónika, a Fidesz képviselője beszélt napirend előtt kedden az Országgyűlésben. Szó volt még ezek mellett az árstopok politikájáról, valamint Cseh Katalin korrupciós botrányáról is.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt néhány évben alapvetően megváltozott a világ, hatalmas veszteségeket okozott a koronavírus-járvány, majd kitört az ukrajnai háború - mondta Dunai Mónika napirend előtt. Magyarország válasza az új helyzetre az önvédelem és a nemzeti érdek képviselete. Háborús infláció van és háborús gazdasági válság fenyeget, az infláció addig növekedni fog, amíg a háborút finanszírozzuk - tette hozzá a fideszes képviselő. A brüsszeli szankciók is alapvetően befolyásolják az árak növekedését.

- mondta Dunai Mónika.

"Ne a magyar emberek fizessék meg a háború árát!" Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Sofia Bobok

Az elhúzódó háborús helyzetben is megvédjük a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést - tette hozzá. A baloldalon úgy képzelik el a rezsicsökkentést, hogy kevesebbet kell fürödni, a rezsicsökkentést a baloldal eltörölné, és az utóbbit jól bizonyítják a témában elhangzott mondataik is - közölte Dunai.

Karácsonyék is az autósok ellehetetlenítését tervezik - mondta a képviselő.

Koncz Zsófia minderre azt válaszolta, a kormány számára a családok biztonságának a megőrzése, a rezsicsökkentés fenntartása és a béke megőrzése a legfontosabb. A Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára felhívta a figyelmet, hogy a brüsszeli szankciók az egekbe emelték az energia árát. Mindezen folyamatokkal szemben védi a kormány az embereket az árstopokkal - tette hozzá.

Energiaválság is van

Jól emlékszem arra, amikor az Ön miniszterelnöke a gazdasági világválság kirobbanása előtt azt mondta, hogy nem lesz válság, miközben arról elfelejt beszélni, hogy most háborús infláció van a világban - így reagált Tállai András Hiszékeny Dezső (MSZP) napirend előtti felszólalására. A Pénzügyminisztérium államtitkára arról is beszélt, hogy mindezek mellett energiaválság is van, amit az EU ráadásul rosszul kezel.

Tállai felhívta a figyelmet, hogy ilyen körülmények között kell biztosítani a rezsicsökkentés fenntartását, és ezért hozták létre a rezsivédelmi és a honvédelmi alapot.

Az árstopok nagyban csökkentik az inflációt Fotó: Csudai Sándor - Origo

Tisztázzák Cseh Katalin korrupciós botrányát!

Zavarban vagyok, hogy Ön most a Momentum vagy a saját nevében szólalt-e fel, mert az Ön pártjának vezetői korábban azt mondták, hogy az uniós források ártanak az országnak - így reagált Latorcai Csaba Bedő Dávid (Momentum) felszólalására. A Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy folyamatosan tárgyalnak az Unióval a forrásokról, és év végéig aláírják a megállapodásokat.

Mi eddig is nyitottsággal tárgyaltunk a Bizottsággal, és a partnerségi megállapodás javított változatát május 26-án nyújtottuk be

- tette hozzá. A baloldal egyetlen célja, hogy Magyarország a neki járó forrásokhoz ne jusson hozzá. A Momentum se akadályozza a forrásokhoz való jutást! - mondta Latorcai.

Cseh Katalin továbbra sem tisztázta magát a korrupciós botránya kapcsán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az, hogy ma többen dolgoznak Magyarországon a járványhelyzet után, az egy hatalmas eredmény, és a hazai munkanélküliség az egyik legalacsonyabb az Unióban - mondta Koncz Zsófia Varga Zoltán (DK) felszólalására.

- tette hozzá a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára.