Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb drogdílerét - videó

rendőrség doorstep sajtótájékoztató, 2022.06.22. Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI)  (1021 Budapest, Labanc út 57.)
Vágólapra másolva!
Kedden délután Budapest belvárosában a rendőrség a TEK segítségével elfogott egy brazil férfit, akit a világ egyik legkeresettebb drogkereskedőjeként tartanak számon. A férfi több tonna kokain csempészéséért felelős a nyomozók szerint. A rendőrség ma sajtótájékoztatót tartott az elfogásával kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Boross Zoltán ezredes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az 54 éves, brazil férfit a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően sikerült elfogniuk.

A férfi ellen több körözést is kiadtak, még az Interpol is kereste.

Brazíliában 30 évre is börtönbe kerülhet, ugyanis a brazil hatóságok is elfogatóparancsot adtak ki ellene, de a spanyolok is keresték.

A rendőrök azt mondták, az elfogott férfi 2017 és 2019 között 45 tonna kokaint csempészett.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai jelentették be, hogy Budapesten fogták el a világ egyik legkeresettebb bűnözőjét Fotó: Koncz Márton - Origo

A férfi megtalálását nehezítette, hogy pár éve halottnak nyilváníttatta magát, majd hamis személyazonosságokat használt. A magyar rendőröket tegnap hajnalban értesítette az Interpol, hogy Magyarországon bujkálhat. Hat órán belül sikerült azonosítaniuk és megtalálniuk.

A rendőrök a TEK-esekkel együtt június 22-én délután Budapesten, egy belvárosi étterem teraszán bilincselték meg.

Az elfogásáról felvétel is készült:

Aztán átkutatták a szállodai szobáját, ahol több hamis iratot találtak, amelyek miatt eljárást indítottak ellene. Már kihallgatták a férfit, aki mindent tagad. Azt állítja, hogy ő nem az, akit az Interpol keres, pedig a szakértő már azonosította az ujjlenyomata alapján. A kiadatásáról később döntenek.