Karácsony se Budapesten, se a kerületekben nem tud rendet tartani

Ellenzéki tüntetés, Budapest, Madách Imre tér, 2022.04.02. Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Újabb belharc robbant ki a baloldali vezetésű Terézvárosban. A baloldali többségű testületben a DK-Momentum-LMP hármas kitette a külsős bizottsági pozíciókból az MSZP-s tagokat. Jól látszik, hogy Karácsony Gergely nemhogy Budapesten, hanem a baloldal által vezetett kerületekben sem tud rendet tartani. 
Vágólapra másolva!

A Terézvárosban többségben lévő balodali koalíción belűl újabb feszültség robbant ki. Ennek eredményeként a Gyurcsány-párt, a Momentum és az LMP képviselői a legutóbbi testületi ülésen visszahívták a pozíciójukból az MSZP delegáltjait.

A szocialistáknak a testületben nincs elég képviselőjük, hogy blokkolják ezt a folyamatot, így kisebbségben maradtak.

A mostani újabb botrány hátterében az áll, hogy Soproni Tamás már hosszú évek óta háborúban áll Bálint György szocialista önkormányzati képviselővel, és ennek az ellentétnek ez egy újabb fejezete volt.

Karácsony nem képes rendet tartani

A Terézvárosban zajló belharc nagyban hasonlít ahhoz, ami a Fővárosi Közgyűlésben történt még május 25-én.Akkor a testület ülése elmaradt, mert Bősz Anett személye körül alakult ki konfliktus a Momentum és a Gyurcsány-párt között, ezért nem tudták megrendezni az ülést. Az akkori botrány hátterében az állt,hogy mivel teljes mértékben Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül a baloldalon, ezért a Momentum megpróbált ez ellen fellépni. Később mégis Gyurcsány akarata érvényesült, mert Bősz Anett főpolgármester-helyettes lett.

Karácsonynak persze semmilyen ráhatása nem volt az eseményekre.

Karácsony képtelen vezetni Budapestet, mind a Fővárosi Közgyűlésben, mind a kerületekben folyamatosak a belharcok Fotó: Koncz Márton - Origo

Mindkét eset jól mutatja, hogy továbbra is belharcok dúlnak Budapesten, Karácsony nem képes rendet tartani se Budapesten se a kerületekben, ráadásul minden egyes kérdésben Gyurcsányé végük a döntő szó. A városvezetés teljesen szétesett, és képtelen arra, hogy a saját akaratát akár minimális mértékben érvényesítse.