Drónokkal szűrték ki a forgalomból a kiskunhalasi rendőrök a szabályszegő közlekedőket Mélykúton a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékén. Több autós is bírságot kapott. 

A kiskunhalasi rendőrök a drónkezelő készenléti rendőrökkel együtt július 7-én délelőtt Mélykúton fokozott ellenőrzést tartottak. Az akció során a zebrákat és ezek környékét figyelték a levegőből. Több szabályszegőt is tetten értek. Három embert csak szóban figyelmeztettek, három sofőrre viszont fejenként 25 ezer forintos helyszíni bírságot szabtak ki.

Forrás: Police.hu

A rendőrök azt írják, azért döntöttek a zebra mellett, mert a gyalogosok és a biciklisek a legvédtelenebb közlekedők, ütközés esetén rendszerint megsérülnek, ami általában figyelmetlenségből, gondatlanságból adódó hibából adódik. Például abból, hogy túl gyorsan hajt valaki vagy nem adja meg az elsőbbséget. Tehát szabályos közlekedéssel ezek a szerencsétlenségek megelőzhetőek, elkerülhetőek. A rendőrök azt kérik a közlekedőktől, hogy a saját biztonságuk és mások testi épsége érdekében mindig tartsák be a KRESZ szabályait!