Az országból is kitilthatnak a migránsokat szállító hollnad embercsempészt

Vágólapra másolva!
Pénzért, bűnszervezet tagjaként szállított két nap alatt 10 migránst az osztrák határhoz tavaly tavasszal egy holland férfi, akivel szemben most az ügyészség fegyházbüntetést, és kiutasítást javasol.
Vágólapra másolva!

A holland férfi tavaly májusban

csatlakozott egy embercsempészettel foglalkozó szervezethez, amely Magyarországról külföldre Nyugat-Európa felé szállított migránsokat.

A szervezők, irányítók és a végrehajtók mobiltelefonon, illetve internetes applikációkon keresztül kommunikáltak egymással. A szállítások alkalmával szervezők a végrehajtókat szakaszonként küldött GPS-koordinátákkal irányították. A szállítóknak referencia-videokat kellett készíteni az út során, hogy bizonyítsák a sikeres szállítást, ezáltal hozzájussanak a fizetségükhöz.

Forrás: Ügyészség

A holland embercsempész, miután belépett a csoportba, társaival együtt rövid időn belül Budapestre utazott, ahol megbízójuk utasítására kocsit bérelt. Ezután

2021. május 20-án egyik társával a magyar-szerb határhoz mentek, ahol 4 migránst vettek fel, majd sikeresen eljuttatták őket az osztrák határhoz.

Forrás: Police.hu

A férfi másnap délután ismét a déli határhoz utazott.

Vaskút és Bátmonostor között 6 szír migránst vett fel, és Ausztria felé indult velük.

A rendőrök azonban fél órán belül

Bátmonostoron tetten érték, és elfogták a hollnad embercsempészt.

Az ügyészség a férfit bűnszervezet tagjaként elkövetett embercsempészettel vádolja és, fegyházbüntetés kiszabását, illetve kiutasítást javasolt.