Néhány százan tüntetnek megint Budapesten

tüntetés a kata módosítása ellen, Tüntetés, Kata adózás, adó, vállalkozás, kisvállalkozó, KATA-s adózás, KATA módosítás, demonstráció, kisadózó, KATA, tüntetés, új, KATA törvény, tiltakozás, törvény, változás,  2022.07.14., MKKP, Erzsébet híd
Vágólapra másolva!
A keddihez és a szerdaihoz hasonlóan ma is csak néhányszáz ember kíváncsi Gyurcsány Ferenc és ifjúsági tagozatának tüntetés-szerűségére.
Vágólapra másolva!

Ma délután fél hatra hirdetett meg tüntetést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, valójában viszont Gyurcsány Ferenc és ifjúsági tagozata a Momentum áll a demonstráció mögött, amelyen állítólag az új kata-szabályozás ellen tüntetnek.

Teljes érdektelenségbe fulladt a baloldal tüntetés-szerűsége. Fotó: Koncz Márton - Origo

A baloldali propagandalapok is arról írnak, hogy pusztán néhány száz ember lézeng, várhatóan pedig az egyik hidat szeretnék majd "elfoglalni" és ott "piknikezni", ezzel persze ellehetetlenítve azokat, akik a munkából szeretnének hazajutni vagy éppen dolgaikat intéznék a városban.

A kutyapárt elnökét tegnap egyébként néhány órára bevitték a rendőrök, mert olyan agresszíven viselkedett a tüntetésen. Úgy tudjuk, drogozott és találtak is nála drogot. A rendőrség közleményéből egyébként ez derül ki.

A jelenlévők egyébként az egyik hídon elfoglalták a buszsávot, csináltak egy sörpadot, sőt még egy grillsütő is előkerült. A néhány száz fős tüntetés annyira politikamentes, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Márki-Zay Péter is beszédet mondott.

A tegnapi tüntetésről - amikor néhány száz ember bolyongott Budapesten - több cikkben is beszámoltunk.

Ahogy több cikkben külön megírtuk, este kilenc után az Erzsébet-hídat néhány száz tüntető elfoglalta. Voltak közöttük megint részegek, sokan provokálták a rendőröket - és megbénították az egyik pesti híd forgalmát. Miközben Soros blogja, a 444, a volt indexesek blogja, a Telex meg a többi baloldali propagandaoldal lelkesen tudósított az eseményről, a baloldal annyit tudott elérni, hogy sok budapesti ember nem tudott használni egy hidat.

A Kutyapárt elnöke, mint névleges főszervező azt mondta a párszáz embernek, hogy hajnali egy órakor menjenek haza. Egyébként nála találtak a rendőrök drogot előző este.