Vágólapra másolva!
Menetrendszerűen megszólalt, petíciózik és aláír a függetlenobjektív éttermiség is - írja a Mandineren közölt véleménycikkében Demeter Szilárd, aki hozzáteszi: "a marxizmus feléledésekor, a kommunista rendszerhez vezető eszmék és gyakorlatok legutóbbi megjelenésekor nem hallatták a hangjukat, talán azért, mert akkor a saját elvtársaiktól kellett volna elhatárolódniuk. Mint ahogyan a BLM-mozgalom rasszizmusa sem rasszizmus számukra. Egy nyikkanás sem volt a cancel culture erősödése ellen, na ja, „a múltat végképp eltörölni" nem kell félnetek jó lesz.".
Vágólapra másolva!

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója írásában rávilágít a baloldali értelmiség kettős mércéjére és a migrációval kapcsolatos képmutató álláspontjára.

Ezt írja:

Talán azért, mert ott is a saját életüket akarták volna élni. Mint ahogyan mi is ezt szeretnénk.

És a kettő együtt nem megy. Akármennyire is propagáljátok, szivárványszín tangában vega szendvicset majszolva nem mosolyoghattok rá arra, ahogyan az oroszlán együtt legel a báránnyal.

Nem, az oroszlán, bizony, meg fogja enni a bárányt, majd utána titeket is tangástól, szendvicsestől, a lebomló papírpoharat kivéve.

Az élettelen dolgokat nem szereti"

A teljes írás itt olvasható.