Máris itt az újabb hőhullám

hőség, meleg, nyár, kánikula, árnykép dísztó ellenfény hőségriadó IDŐJÁRÁS kánikula sziluett szökőkút TÁJ tó vízpermet
Debrecen, 2022. július 20. Fiatal nő hűsíti magát a hőségben a nagyerdei ködszínháznál lévő szökőkútnál Debrecenben 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Hétfő
Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhő-képződéssel. Esetleg az északkeleti tájakon és az Alpokalján fordulhat elő zápor, vagy zivatar. A hőmérséklet 30 fok körül alakul. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk.

Kedd
Gomolyfelhők zavarják az augusztusi napsütést, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat a délutáni órákban. 29 és 35 fok köré melegszik a levegő, szinte országossá válik a hőség. Marad az élénk ÉNy-i légmozgás.

Szerda és csütörtök
Sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Nem lesz csapadék. A hőmérséklet tovább emelkedik: csütörtökön már 36-37 fokos forróság is lehet.

Péntek
Eleinte sok napsütés várható, majd estétől északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok fordulnak elő. Ezzel együtt az északnyugati szél is megerősödik. 33-39 fokos maximumokkal tetőzhet a hőség.