Ismét hazudott a Szauer-féle HVG: Itt a Waberer's közleménye

Vágólapra másolva!
Valótlanságokat írt a Szauer-féle HVG a Waberer és a Magyar Posta közti együttműködésről - derült ki a cég nyilatkozatából. 
Vágólapra másolva!

A Waberer's Cégcsoport hosszú évek óta kereskedelmi kapcsolatban áll a Magyar Posta Zrt-vel és ennek keretében 2010 óta átlátható tendereztetési folyamat eredményeként - más versenytársak mellett –kiválasztott alvállalkozója a Magyar Postának a gerinchálózat kiszolgálásában. A WABERER'S INTERNATIONAL Nyrt. és az általa irányított cégcsoport tagok a HVG cikkében megjelentekkel ellentétben nem aktívak a csomagszállítás szolgáltatási területen és nem is nyert el ilyen jellegű feladatot a Magyar Posta Zrt-től.

Ahogy a korábbi tőzsdei közleményükben is megjelent, a WABERER'S INTERNATIONAL Nyrt. a Magyar Posta Zrt-vel szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról raktárlogisztikai úgynevezett fullfilment szolgáltatási igények kielégítésére. A közös vállalat alapításához kapcsolódó jogi és üzleti modellezési munkák jelenleg is zajlanak.

A Waberer's Cégcsoport, mint Európa egyik vezető logisztikai vállalata több ezer ügyfelét a szükséges szakértelemmel és a feladat ellátásához illeszkedő infrastruktúrával szolgálja ki magas színvonalon. A vállalat több évtizedes tapasztalattal rendelkezik raktárlogisztikai és ezen belül e-commerce szolgáltatások nyújtásában ügyfeleik megelégedésére. A létrehozandó közös vállalat úgy tudja hasznosítani a két vállalat egymást kiegészítő kompetenciáit, hogy a Magyar Posta Zrt., illetve a Waberer's International Nyrt. mint tulajdonosok számára is jelentős értéket teremt.

A Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Equity Zrt. 2022. július 1-jén jelentette be az MHB Optimum Zrt-vel kötött adásvételi szerződés létrejöttét és ennek révén – a szükséges engedélyek beszerzése feltételével - a WABERER'S INTERNATIONAL Nyrt-ben való közvetett 21 százalékos részesedésszerzését.

Az említett tranzakció hatósági engedélyeztetése még nem zárult le.

A Waberer's stratégiai döntéseire és üzletmenetére az említett részvényesnek nincs befolyása, a cégcsoport irányításáért az igazgatóság és a menedzsment felel.

A WABERER'S megvizsgálja a HVG cikkében megjelentekkel kapcsolatban a lehetséges jogi lépéseket.