Felkapta a nagykést, hogy apjára támadjon, de az anyja a férje elé állt

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Kényszerítés hatósági eljárásban és zaklatás mellett kábítószer birtoklás, jármű önkényes elvétele és lopás miatt is vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy helybeli férfival szemben, aki miután rendszeresen meglopta őket, házuk felgyújtásával fenyegetőzve tartotta rettegésben a szüleit. Emellett apját a torka elvágásával is megfenyegette arra az esetre, ha feljelentést tenne ellene.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a vagyontalan, csavargó életmódot folytató kiskunhalasi férfi rendszeresen kábítószert és alkoholt fogyasztott, megélhetését pedig részben lopásokból biztosította. Szülei szívességből engedték, hogy felnőttkorú gyerekük a családi házukban lakjon, amivel ő visszaélt,

és 2021 júniusától fél éven át rendszeresen meglopta őket.

Minden mozdítható dolgot ellopott: festményt, porcelán figurát, háztartási gépeket, mobiltelefont, de még mosogatószekrényt is. Ezeket eladta, amivel több mint 700 ezer forinttal károsította meg szüleit. Azért, hogy szüleit rettegésben tartsa, többször a házuk felgyújtásával fenyegette meg őket, ami komoly félelmet keltett bennük, mivel nem sokkal korábban a férfi jelenlétében ismeretlen körülmények között tűzeset történt.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A bódult állapotban lévő támadó januárban életmódja miatt összeveszett az apjával, akitől pénzt is kért volna. Mivel az apja visszautasította, a férfi szidni kezdte. Amikor az idős férfi utalt a korábbi lopásokra és távozásra szólította fel fiát, amellett, hogy kilátásba helyezte a saját fia feljelentését,

a támadó megfenyegette, hogy ha kihívja a rendőrséget, leszúrja.

Nyomatékot adva fenyegetésének, felkapott a konyhapultról egy kést is és megindult az apja felé, de anyja közéjük állt, így a férfi letette a kést. A támadónak egy további autófeltörés mellett amiatt is felelnie kell, hogy 2021. november 6-ra virradóra egy kiskunmajsai telepen, az indítókulcsokat magához vette és egymás után két ott parkoló autót is elkötött, hogy kocsikázzon.

Az egyiket még visszavitte a telephelyre, a másikkal viszont egy villanyoszlopnak ütközött és 4 millió forint kárt tett benne.

Az ügyészség a férfit kényszerítés hatósági eljárásban mellett többrendbeli lopás és jármű önkényes elvételével, valamint zaklatással és kábítószer birtoklással vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatás alatt álló férfi ügyében várhatóan a Kiskunhalasi Járásbíróságon hoznak majd ítéletet.