Nem szabadulhat a szlovák bűnöző, aki idős nőket rabolt ki az utcán

illusztráció, fizetés, bér, jövedelem, pénztárca, pénz, ezer, forint
Vágólapra másolva!
Két hónappal meghosszabbította a tatabányai bíróság annak a rablással és kifosztással gyanúsított, szlovák férfinak a letartóztatását, aki idős nőkre támadt az utcán, majd elvette az értékeiket. A döntés a férfi fellebbezése miatt nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A férfi 2021. október 25-én egy oroszlányi üzlet mellett útbaigazítás ürügyén leszólított egy idős asszonyt, majd kitépte a nyakából a 45 ezer forint értékű aranynyakláncát a rajta lévő medállal együtt, és magával vitte. Aztán október 29-én Tatabányán,

egy lépcsőház előtt egy 67 éves asszonyt is leszólított, követte a lépcsőházba és letépte a két aranyláncát a rajtuk lévő 4 aranymedállal együtt.

Eközben az egyik nyakláncból egy10 centis darab az asszony ruhája alá csúszott, a nyaklánc másik felét és az arany medálokat a férfi magával vitte. A rablással 160 ezer forintos kárt okozott.

illusztráció Forrás: shutterstock

2021. október 10-én Oroszlányon is megszólított egy 80 éves nőt, akit a lépcsőházig kísért. Ott

megemelte az asszony bevásárló kézikocsiját, és a vászontáskából ellopta a pénztárcáját a benne lévő 5 ezer forinttal együtt. Az asszony megpróbálta megakadályozni a lopást, de a férfi a karjánál fogva félrelökte áldozatát.

A nyugdíjas a földre esett, de komolyabb sérülés nélkül megúszt az esetet. A férfi letartóztatását még két hónappal meghosszabbították a bűnismétlés veszélye miatt. A végzést az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel férfi fellebbezett jelentett be - írja a Tatabányai Törvényszék oldala.