Kövér László fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát

KÖVÉR László
Budapest, 2022. szeptember 5. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) fogadja Porfirije szerb ortodox pátriárkát az Országház Munkácsy-termében 2022. szeptember 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát hétfőn - közölte az Országgyűlés Hivatala az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az Országgyűlés elnöke több mint szimbolikus eseménynek nevezte a találkozót egy olyan helyzetben, amikor Európa keleti felét háború pusztítja, nyugat felől pedig a keresztény és az emberi identitást éri támadás.

Budapest, 2022. szeptember 5. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j) fogadja Porfirije szerb ortodox pátriárkát az Országház Munkácsy-termében 2022. szeptember 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kövér László a béke emberének nevezte a pátriárkát, akinek megköszönte a szerb-magyar megbékélésért és a két ország kiemelkedően jó kapcsolataiért tett erőfeszítéseit - írták.

Jelezték: a házelnök szerint sok területen hasonló a helyzet Európában, mint ötszáz éve volt, hiszen ma is nemzeti és keresztény önazonosságunkért kell megküzdenünk.

Budapest, 2022. szeptember 5. Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b) fogadja Porfirije szerb ortodox pátriárkát (j) az Országház Munkácsy-termében 2022. szeptember 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Porfirije szerb ortodox pátriárka és Kövér László egyetértett abban, hogy Európa népeit a szellemi gyökerek és a keresztény identitás elvesztése fenyegeti, amit csak közös erőfeszítéssel és összefogással, a normalitás erejének felmutatásával akadályozhatunk meg - áll a közleményben.