Késsel fenyegettek meg egy nővért a Szikszói Kórházban

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádol a Szikszói Járási Ügyészség egy férfit, aki a gyanú szerint rátámadt egy ápolóra - írta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál, a boon.hu.
Vágólapra másolva!

A vád szerint június 23-án kora délután egy férfi meglátogatta a Szikszói Kórházban fekvő rokonát. Egy pillanatban kiment a kórteremből és bement a személyzeti mosdóba, ami nem volt kulcsra zárva. Egy nővér észrevette, hogy ott van, ahová tilos a belépés látogatóknak, ezért utána ment. Amikor belépett, azt látta,

hogy a férfi az egyik kezében egy edényt tart, a másikban egy legalább 4-5 centiméter pengehosszúságú kést

és éppen a toalettbe önti az ételmaradékot, amit beteg rokona meghagyott. A mozdulat közben a személyzei WC koszos lett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ápoló emelt hangon kérdőre vonta a férfit egyrészt amiatt, mert bement oda, másrészt amiatt, amit tett, de a látogatóra nem hatott. A férfi nem ment ki, hiába kérte a nővér. Trágár hangnemre váltott és mintegy 20 centire az ápolótól fenyegetőzni kezdett a késsel.

Azt mondta, leszúrja, megrúga és leköpi.

A nővér annyira megijedt, hogy elszaladt és meg sem állt a nővérszobáig, de nem hagyta annyiban a dolgot. A férfi ellen nyomozás indult. Ügyének iratai pedig az ügyészek asztalán kötöttek ki. A büntetlen előéletű látogatót felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják és próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak számára.