Zavaros életút, rengeteg gyanús ügy Gyurcsányné árnyék-belügyminisztere körül - videó

Dobrev
Vágólapra másolva!
Gyurcsányné hétfőn délelőtt jelentette be árnyékkormányának tagjait, és az egyetlen meglepetést keltő név Mustó Géza Zoltán árnyék-belügyminiszteré volt. A Kőbánya alpolgármestereként ismert politikus joviális, behízelgő stílusával tört egyre feljebb Gyurcsány Ferenc pártjában, miközben azt híresztelte magáról, hogy „gazdasági szakember" és a „multik világából érkezett". Ehhez képest Mustó Géza Zoltán évekig munkanélküliként tengette napjait, alpolgármesterré választása előtt sem volt bejelentett állása. Szakmai életútjáról semmilyen hitelt érdemlő információ nem lelhető fel - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra került, hogy kik alkotják Gyurcsányné árnyékkormányát. Az árnyékkormány-alakítás leginkább kommunikációs akciónak minősíthető, s mint ilyennek, gyakorlati jelentősége egyáltalán nincs, politikai hozadéka sem lehet számottevő. A névsorban felbukkanó egyik névnél ugyanakkor érdemes elidőzni: az országos politikában eddig teljesen ismeretlen Mustó Géza Zoltán kőbányai alpolgármester kapta meg az árnyék-belügyminiszteri tisztséget.

Mustó szerepvállalása azért érdekes, mert személye egy ideje feszültségek forrása a Demokratikus Koalíción belül.

Az ellenzék tavaszi katasztrofális veresége nyomán a pártvezetés igyekezett olyan új politikusoknak fontos pozíciót találni, akik rátermettek – vagy annak tűnnek –, de kevésbé ismertek az országos politikában. Röviden: vérfrissítésbe kezdtek. Mindez természetesen ellentétes a régebbi párttagok érdekeivel, így egy DK-n belüli kör elkezdett kutakodni az új garnitúra múltjában. Köztük a legproblémásabbnak Mustó Géza Zoltán tűnt.

Mustó első nagy dobása a párton belül az lehetett volna, hogy Kőbányáról átül a főpolgármester-helyettesi székbe, ahol az Országgyűlésbe távozó Gy. Németh Erzsébetet váltotta volna.

Az végül a fővárosi vezetésen is múlott, hogy nem ő, hanem Bősz Anett lehetett Budapest második embere.

A Magyar Nemzet forrásai szerint az alpolgármester gyakori szófordulata saját magáról, hogy a „multik világából" érkezett, egy időre még a Facebook-oldalára is kiírta, hogy ő egy „gazdasági szakember". Úgy tudják, Mustó Géza Zoltánnak egyetlen, mégpedig művelődésszervezői diplomája van. A politikustól hiába kérdezték, hogy milyen releváns szakmai tapasztalat alapján mondja magát gazdasági szakembernek.

Tudomásuk szerint Mustó a 2010-es években egyéni vállalkozóként dolgozott, és hosszabb ideig, 2013 és 2017 között, regisztrált munkanélküli volt.

A 2019-es alpolgármesterré választása előtti hónapokban is munkanélküli volt. Egyetlen, a nyilvános adatok alapján beazonosítható munkahelye egy kutyás vállalkozás, ahol a 2000-es évek második felében dolgozott a cég egyik képviselőjeként. A szóban forgó bt. kölyökkutyákat exportált az Egyesült Államokba, ám Mustó Géza Zoltánt sosem küldték ki üzleti ügyben az USA-ba.