Kétszer lopták el az adományt egy kőbányai templomból - videó

Vágólapra másolva!
A kőbányai rendőrök elfogták a férfit, aki egy templomból perselyt, egy üzletből fehérneműt, az utcáról pedig egy autót lopott el.
Vágólapra másolva!

Kétszer is betért egy kőbányai templomba egy férfi szeptember 15-én és 16-án délután.

Megrongálta a perselyeket és kivett belőlük 30 ezer forintot, amivel elsétált.

A X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói kamerafelvételek alapján rájöttek, kit kell keresniük. A tolvajt a bejelentéstől számított négy napon belül elfogták. A 30 éves H. István gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tette azzal a kiegészítéssel,

hogy más lopásokat is elkövetett.

Elmondta, hogy szeptember 14-én éjszaka egy X. kerületi irodáház előtt parkoló autót nyitva találta. Beült és beindította, de néhány utcányit autózás után úgy döntött, ínkább otthagyja. Ezzel nem ért véget a beismerések sora. Egy szeptember 16-án éjszaka elkövetett lopásról is beszámolt a rendőröknek.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy kőbányai bolt ablakát is betörte. Az üzletből pénzt, több női alsóneműt, harisnyát, jelmezt és nadrágot lopott el mintegy 200 ezer forint értékben.

A tolvajt a kőbányai nyomozók egy rendbeli lopás vétsége, egy rendbeli lopás bűntette, továbbá egy rendbeli jármű önkényes elvételének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.