Míg a brüsszeli szankciós politikát a Fidesz-KDNP ellenzi, addig a baloldal támogatja, ezért fontos, hogy ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben egységet teremtsünk, ezért a Fidesz-KDNP arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét a nemzeti konzultáción - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez hétfőn eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István szavai szerint Brüsszel korábban azt ígérte, hogy az energiaszektorra nem terjesztik ki a szankciókat, mégis megtették, és bevezették az olajembargót. Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az energia ára az egekbe szökött, és ez megnehezíti minden európai állampolgár életét, miközben mások nyerészkednek a szankciókon - hangsúlyozta.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.Fotó: Hirling Bálint - Origo

Úgy folytatta, mára világossá vált, hogy a szankciók nem működnek: a háborúnak nem vetettek véget, miközben minket gazdaságilag tönkretesznek. Ennek ellenére Brüsszel szankciós terveit a magyar baloldal aktívan támogatja - mondta Hollik István.

Példaként említette - a Karácsony-párt volt európai parlamenti képviselőjének korábbi nyilatkozatát idézve -, hogy Jávor Benedek szerint le kell állítani a gázszállításokat, és "az Oroszországra kivetett szankciók által okozott magasabb költségeket az embereknek kell megfizetni"."Mi ezzel nem értünk egyet" - tette hozzá a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

A szankciók tekintetében tehát politikai vita van: míg mi, a Fidesz-KDNP ellenezzük, addig a baloldal támogatja a szankciókat - foglalta össze Hollik István.

Fontos azonban, hogy ebben a mindannyiunkat érintő kérdésben egységet teremtsünk, ezért kérünk mindenkit, hogy töltse ki a szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációt - zárta mondanivalóját a Fidesz kommunikációs igazgatója..

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára vasárnap azt mondta az Oroszországot sújtó európai szankciókkal kapcsolatos nemzeti konzultációról, hogy a kérdések véglegesítése még zajlik, de várhatóan október közepétől érkeznek majd a kérdőívek, amelyeket online és postai úton is vissza lehet küldeni.