A kormány továbbra is fenntartja és fejleszti a családtámogatási rendszert

VARGA Judit
Budapest, 2022. június 8. Varga Judit igazságügyi miniszter, mint előterjesztő felszólal a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban tárgyalt vitáján, az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. július 8-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány továbbra is fenntartja és fejleszti a családtámogatási rendszert, mert a társadalom alapegységének a családot tekinti - mondta az igazságügyi miniszter a 110 éves a magyar családtámogatási rendszer című konferencián hétfőn, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Varga Judit - az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány és a Batthyány Lajos Alapítvány által szervezett eseményen - arról beszélt, hogy

a munka megbecsülése nem választható el a magyar családpolitikai gondolkodástól, a nemzeti konzervatív kormány ugyanis nem a segélyre alapítja, hanem munkával köti össze a családtámogatásokat, a legjobb példa erre a családi adókedvezmény.

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára azt hangoztatta, hogy a családokon keresztül erősödhet meg a nemzet, ezért a kormány kiszámítható családtámogatási rendszert kínál, hogy annyi gyerek születhessen, amennyit a párok eredetileg terveznek.