Drámai részletek Frank Júlia haláláról

gyász, gyertya, halál
gyász, gyertya, halál
Vágólapra másolva!
Október 18-án meghalt Frank Júlia, az ország egyik legsikeresebb szakácskönyvírója 76 éves korában. Az író hosszú hónapokon át küzdött a rákbetegséggel - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

"Korán elvesztettük a szüleinket, akiknek a halála rányomta a bélyegét az életünkre. Sokáig csak egymásra számíthattunk, igazi, jó testvéri kapcsolat volt közöttünk" – mondta a Blikknek Mérő Miklós, Frank Júlia öccse.

Az édesapjukat akkor veszítették el, amikor Júlia és Miklós még csak tizennyolc, illetve tizenhat évesek voltak. Mindkét szülő rákbetegségben szenvedett.

"Apám munkaszolgálaton volt az úrkúti mangánbányában, az orvosok szerint az ottani körülményektől lett beteg, másfél évvel az elvesztése után az édesanyánk is elment. A nővérem is hónapok óta daganatos betegséggel küzdött, és sajnos egy idő után a kemoterápiás kezelések annyira legyengítették a szervezetét, hogy egyre rosszabb állapotba került" – mesélte Miklós.

Frank Júlia tizenhat éven át élt együtt harmadik férjével, Istvánnal. Minden nyáron elutaztak Amerikába, ám a legutóbbi nyaralás már korántsem úgy alakult, ahogyan azt tervezték.

"Azt mesélte, olyan rosszul volt, hogy két hétig el sem tudta hagyni a szállodai szobát. Amikor hazatértek, rögtön kórházba került, és bár többféle módon próbáltak segíteni rajta, a szervezete kedden hajnalban feladta a küzdelmet.

. – mondta Miklós.

A neves szakácskönyvíró emléke a kötetei által örökre megmarad. Temetéséről a család később gondoskodik, de hogy nyilvános vagy zártkörű szertartásra kerül-e majd sor, egyelőre nem döntötték el.