Harminchét késszúrással kivégezték a gyönyörű magyar szépségkirálynő anyját

Vágólapra másolva!
A 90-es évek egyik legbrutálisabb gyilkossága mai napig megoldatlan. Rehák Gizellát, a szépségkirálynő Papp Bernadett anyját valósággal kivégezték. 37 késszúrással ölték meg. A nő a hálószobából még valahogy ki tudta vonszolni magát, aztán az utcán, a kapu előtt összeesett és meghalt. A gyilkosság után 10 évvel nagy valószínűséggel megtalálták a gyilkosát, mire azonban a valódi nyomozás megindulhatott volna, ő is meghalt. Így az egyik legkegyetlenebb balatoni gyilkosság soha nem oldódott meg.
Vágólapra másolva!

A 45 éves Rehák Gizella biztosítási üzletkötőként dolgozott. Kétszer házasodott, de halála idején egyedül élt. A második házasságából született lányát 1992-ben szépségkirálynővé választották.

Papp Bernadett képe a Mai Nap cikkében Forrás: Mai Nap/Arcanum

Bernadett édesanyja, Gizella Balatonalmádiban egy családi házban élt. A helyiek szerint csinos, független nőnek, sok, hosszabb, rövidebb ideig tartó kapcsolata volt. Amikor lánya szépségkirálynő lett, Németországban élt, házvezetőnőként dolgozott. Három évvel később költözött haza.

Nem sokkal hazatérése után

1995. november 13-án hajnalban egy újságkihordó fiú találta meg a holttestét a saját háza melletti kerítésnél. Brutálisan meggyilkolták.

A nővel harminchét késszúrással végeztek. Valószínűleg a hálószobájában támadt rá a gyilkosa. Ezt erősíti, hogy még az ágyán is találtak szúrásnyomokat. A brutális mennyiségű szúrás ellenére, a nő az utolsó erejével még ki tudott mászni az ablakon, de nem jutott messzire. A kapuja közelében fogyott el az ereje, esett össze és halt meg.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A rendőrök végül arra jutottak, hogy a gyilkos egy gyengébb fizikumú férfi lehetett vagy egy nő, mivel egy erős férfi valószínűleg gyorsabban végzett volna az áldozatával.

A rendőrök abban is szinte biztosak voltak, hogy Gizella ismerte a gyilkosát,

mivel a ház ajtaján nem találtak arra utaló nyomot, hogy erőszakkal törtek volna be.

Elsősorban az ismerősei között keresték a rendőrök az elkövetőt. Abból kiindulva, hogy a nő gyakran váltogatta partnereit, egy szeretőre, vagy egy féltékeny feleségre vagy barátnőre gyanakodtak.

A nyomozás során kiderült, hogy amíg Gizella házvezetőnőként dolgozott Németországban, addig kapcsolatba került egy ott élő magyar férfival. A férfit őrizetbe vették, vallomása zavaros volt, tagadta, hogy ismerte volna Gizellát. Alibije viszont nem volt a gyilkosság idejére. Végül a nyomok alapján elengedték. Ami ellene szólt, hogy a férfi erős fizikumú volt, aki nagy valószínűséggel hamar végzett volna a nővel.

Miután elengedték, bevallotta, hogy azért tagadta, hogy ismerte Gizellát, mert szégyellte, hogy egy idősebb nővel volt intim kapcsolata.

Rehák Gizella Forrás: Arcanum/Kurír

A Kurír 1995. november 15-ei számából derült ki, hogy ismerősei szerint Gizella lakásán jelentős mennyiségű pénz lehetett, mivel sikerült eladnia a régi házát. A pénzből utazni akart, meg akarta látogatni a lányát, aki a szépségkirálynő-verseny után Dél-Afrikába költözött. Ott ment hozzá egy dúsgazdag dél-afrikai üzletemberhez.

A gyilkosság után a rendőrség a nyomravezetőnek 100 ezer forint jutalmat ajánlott.

A nyomozást 1997. április 10-én lezárták, de 2005. február 8-án újranyitották. Ekkor új gyanúsított került a képbe.

Akkor egy külön egységet hoztak létre, amely kifejezetten megoldatlan gyilkosságokkal foglalkozott.

Egy beteges és gyenge fizikumú férfi különösen gyanús lett. Egyes információk szerint a gyilkosság után többen látták vérfoltos nadrágban.

A Szabad Földnek a férfi apja azt mondta, fia nem lett volna képes embert ölni. Sőt, alibit is biztosított a gyerekének, elmondása szerint a gyilkosság éjszakáján együtt ittak és reggel ő keltette fel Viktort. Azonban a nyomozók nem értettek egyet az apával. Ezt erősítette az is, hogy

Viktor arról beszélt egy társaságban, hogy hova érdemes elrejteni egy véres kést. Oda, ahogy mondta, ahol a gyilkosság történt.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A rendőrök hazugságvizsgálattal akartak további információkat gyűjteni. A férfi első alkalommal részegen jelent meg, a másodiknál viszont olyan információknál jelzett a gép, amit csak a gyilkos tudhatott.

A nyomozók már egy kriminálpszichológus bevonásával készültek a következő beszélgetésre. Azonban a kihallgatások nem folytatódhattak, mivel a következő látogatása előtt a régóta beteg férfi meghalt.
Halála miatt a mai napig nem tudjuk teljes bizonyossággal, hogy ki gyilkolta meg brutálisan Rehák Gizellát.

Forrás: Magyar rendőr, Kurír, Szabad Föld