Debrecenben minden fejlesztés átgondolt

HALÁSZ János
Budapest, 2020. november 30. Halász János fideszes képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a parlamenti menetrendről és a városi beruházásokról.
Vágólapra másolva!

A képviselő legelőször az őszi parlamenti ülésszakról beszélt. Mint elmondta, valóban feszes menetrendben dolgoznak, de ez egyrészt természetes, hiszen ez évek óta így zajlik. Folyamatosan nyújtják be, a kormány és a minisztériumok a különböző törvényjavaslatokat, amelyekről a bizottságokban, és végül a plenáris ülésen döntenek.

Ráadásul, tette hozzá, minden plenáris hétnek vannak kötött szabályai, azaz ilyenkor kerül sor a napirend előtti felszólalásokra, az interpellációkra és az azonnali kérdésekre. Mindezek mellett foglalkozni kell azokkal a törvényekkel, javaslatokkal is, amelyeket az Európai Bizottsággal történt megállapodás miatt kell megtárgyalni, elfogadni. A menetrend feszessége miatt lesz négy napos a mostani plenáris hét. A politikus szerint pont a sok feladat miatt nem került még sor a finn és svéd NATO-csatlakozás parlamenti ratifikálására. De mihelyst lesz rá idő, úgy természetesen dönteni fognak erről is.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.