Meghalt a Pesti Srácok újságírója

Szentkirályi András újságíró, lapszerkesztő
Szentkirályi András újságíró, lapszerkesztő
Vágólapra másolva!
Néhány nappal 65. születésnapja előtt meghalt Szentkirályi András újságíró, lapszerkesztő. "Golyó", ahogy a szakmában mindenki becézte, egy banális baleset folytán és annak kórházi szövődményébe halt bele. Andrást a PestiSrácok.hu szerkesztősége, családja, barátai és volt kollégái gyászolják.
Vágólapra másolva!

A sajátos, fanyar humorú, mosolygós és jó kedélyű Szentkirályi András csak akkor mordult fel, ha valaki nem adta le időben és kellő számú "flekk" hosszúságban a megírt cikket - írja a PestiSrácok.

Az ELTE-n tanárnak tanult, majd a kilencvenes évektől a Magyar Hírlapnál, az induló Napi Magyarországnál, a Magyar Nemzetnél és (a G-nap után) a PestiSrácok.hu-nál dolgozott. Hírlapíróként, parlamenti tudósítóként kezdte pályáját, majd belpolitikai szerkesztőként, PestiSrácoknál pedig lapszerkesztőként folytatta. Sokan emlékezhetnek a magyar nemzetes "hírfejeire", azaz a rövid hírek tetejére írt ironikus, csattanós karcolataira. Nem szaladt el az új idők kihívásai elől, balesete napján is az új online videószerkesztő használatát tanulta, bár a vloggerkedéssel azért nem próbálkozott meg.

"Golyó vérbeli szerkesztő volt, aki pontosan ismerte a politika jellemét, a tudósítás és a hírszerkesztés régebben kőbe vésett szabályait. Tudott olvasni a sorokból és a sorok között, mindenhez volt háttere és előismerete. Szerettük mi is, ahogyan minden munkahelyén szerették. Szerénységéért, (szigorúan munka utáni) bohémságáért, amiért mindenkihez volt egy jó szava. Ő is szomjazott a baráti, munkahelyi társaságra, hiszen családtagjainak jó részét elveszítette" - írja a lap.

Szentkirályi András temetéséről később intézkednek.