Halász János: Debrecenben tudatos építkezés zajlik

HALÁSZ János
Budapest, 2020. november 30. Halász János fideszes képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője és frakciószóvivője a Heti TV Pirkadat című  műsorában beszélt a debreceni ellenzék népszavazási kezdeményezéséről, a városvezetés stratégiájáról.
Vágólapra másolva!

A politikus elsőként azt a hírt kommentálta, mely szerint Debrecenben a helyi ellenzék népszavazási kezdeményezést indított a város legújabb beruházása, az akkumulátorgyár ellen. Halász János szerint ez az akció nem más, mint egy kisszerű politikai kezdeményezés, aminek egyébként semmilyen alapja nincsen. Hozzátette, mindenféle álhírek terjesztésével szemben ez a mostani beruházás is egy folyamat része Debrecenben, a városban tudatos építkezés zajlik.

Mindez azt is jelenti, hogy a már megvalósult, és rövidesen megvalósuló beruházások egymásra épülnek, amelynek köszönhetően olyan fejlődés indul be, amelynek a végén 2050-re az ország ipari termelésének 13%-át fogja adni a város. Ezen túlmenően azt is látni kell, hogy minden beruházást egy komoly környezetvédelmi hatástanulmány előz meg.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.