Bíró elé áll az apósát fagyállóval megyilkoló férfi

elfogták a fagyállós gyilkost, aki az apósát ölte meg a méreggel
elfogták a fagyállós gyilkost, aki az apósát ölte meg a méreggel
Vágólapra másolva!
Letartóztatás után közel egy hónappal vádat emeltek az ellen a 36 éves férfi ellen, aki évekig tervezgette, hogyan fogja megmérgezni az apósát, aztán tavaly szeptemberben megtette. A férfi fegyházbüntetésre és a bűnügyi költségek megfizetésére is számíthat.
Vágólapra másolva!

Mint, ahogy azt már korábban megírtuk tavaly ősszel, november 8-án elfogtak egy férfit, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy megmérgezte az apósát. Ez a nyomozás során be is igazolódott.

Elfogták a fagyállós gyilkost, aki az apósát ölte meg a méreggel Forrás: Police.hu

A szarvasi férfi igyekezett jó kapcsolatot kialakítani felesége családjával, de nem tudta elviselni azt, hogy az apósa alkoholista, amit meg is mondott neki.

Már 2019-ben elhatározta, hogy meg fogja ölni. Hosszas töprengés után döntött úgy, hogy a mérgezés lesz a legjobb módszer. Tavaly év elején próbálkozott először. Egy üvegbe pálinka és fagyálló keveréket öntött és becsomagolta. Egy cetlit tett rá, hogy úgy tűnjön, más küldte ajándékba. Az üveget elhelyezte apósa postaládájába. Mivel napokkal később is ott látta, saját maga vitte fel az áldozatának.

A férfi többször is ivott a mérgezett pálinkából, de nem lett semmi baja. Valószínűleg nem volt az italban elegendő fagyálló a férfi megmérgezéséhez.

Ezt a cetlit írta az ajándékhoz Forrás: Police.hu

Veje tovább gondolkodott, hogy mit változtasson a tervén. Úgy döntött, hogy legközelebb nem fogja hígítani a fagyállót. 2021. szeptember 13-án ugyanazzal a mesével vitte fel a sötét sörösüvegben a mérget az apósához. A férfi este ivott is belőle.

Reggelre annyira rosszul lett, hogy kórházba kellett vinni, ahol két hét múlva meghalt.

A tömény fagyállót tartalmazó üveg Forrás: Police.hu

Az ügyészség arra kérte a bíróságot, hogy a férfi továbbra is maradjon rács mögött, emellett indítványozta, hogy a bűnét beismerő támadót kerüljön fegyházba és tiltsák el a közügyek gyakorlásától és nem legyen feltételesen szabadlábra helyezhető. Továbbá az ügyészség azt is kérte, hogy a bíróság fizettesse meg a férfival a nyomozás 3 millió 600 ezer forintos bűnügyi költségét is.