Korábban lopott rendszámot tett egy férfi egy lopott autóra

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A budapesti rendőrök egy szerencsi férfi ellen nyomoznak, akit egy novemberi autó lopás miatt fogtak el. A tolvaj még a rendszámtáblát is lecserélte. A bizonyítékok ellenére mindent tagad.
Vágólapra másolva!

November 12-én reggel fél 7 körül egy szerencsi férfi ellopott egy autót a 2. kerületből, a Virág árok utcából. A friss zsákmánnyal elment a 3. kerületi Szőlőkert közbe, ahol leparkolta az autót.
A rendőrök követték az autó útvonalát, úgyhogy gyorsan megtalálták Óbudán.

Lesben állva várták, hogy a tolvaj visszatérjen, ami meg is történt másnap. Amint a férfi beszállt az autóba, a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói elkapták, és bevitték a kapitányságra.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nyomozás során kiderült, hogy a férfi lecserélte az autó rendszámtábláját. Az új táblák is bűncselekményhez köthetők. Még 2020 nyarán lopták el ezeket a 15. kerületből.

A rendszámtábla karaktereit is átmatricázta a tolvaj és az autó regisztrációs kódját is lekaparta a szélvédőről.

A 47 éves férfi ellen lopás és egyedi azonosítójellel való visszaélés miatt nyomoznak.

Kihallgatták, de mindent tagadott és panaszt tett az ellene felhozott vádak miatt. A bíróság azonban elrendelte az előzetes letartóztatását.

A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a férfi elkövetett-e más bűncselekményeket is.