Tudjunk meg többet a csodálatos gyömbérről!

Vágólapra másolva!
Nem érdemes visszafogottan fogalmazni a gyömbérről… Mindannyian ismerjük a gyömbér tulajdonságait a megfázás, a rossz emésztés és az immunitás erősítésében, de nem csupán ezek az előnyök fogalmazhatók meg vele kapcsolatban. Tudjunk meg többet a gyömbér szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól!
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay.com

Javítja a memóriát és a gondolkodás sebességét

A lengyel Baza Leków egészségügyi magazin arra mutat rá, hogy középkorú nőkön végzett vizsgálatok alapján a gyömbér jelentősen lelassítja az életkorral összefüggő változásokat az agykéregben. Azoknak, akik két hónapig gyömbérkivonatot szedtek, javult a memóriájuk, illetve a reakció- és tanulási képességük. A szakértők szerint a gyömbér az életkorral összefüggő betegségek – például az Alzheimer-kór – elleni gyógyszer fő alapanyagává válhat.

Fertőtleníti a szájpadlást és a szájnyálkahártyát, frissíti a leheletet

A gyömbérgyökér bizonyítottan szerepet játszik a fertőzések megelőzésében azáltal, hogy gátolja a baktériumok szaporodását, megelőzve olyan szájbetegségeket, mint a fogágygyulladás és a fogínygyulladás. A rossz lehelet megszüntetése érdekében adjuk reszelt gyömbért egy pohár forró vízhez, majd használjuk szájvízként.

Javítja a szexuális életet

A gyömbérrel kapcsolatos tudományos kutatások azt mutatják, hogy a növény jótékony hatással van a szexuális zavarokkal küzdő emberekre. A szakértők szerint a gyömbér javíthatja a szexuális életet – jótékonyan hat a nemi szervekre azáltal, hogy javítva a vérkeringést.

Segít megszabadulni a korpásodástól

Az egyik leggyakoribb és legkellemetlenebb szépségprobléma a korpásodás. A gyömbér az egyik legjobb otthoni gyógymód a korpásodás ellen. Keverjünk össze 2 evőkanál gyömbérlevet és 1 csésze olívaolajat. A kapott keveréket vigyük fel és 30 percig masszírozzuk a fejbőrbe, majd mossuk le. Az eljárást hetente két-három alkalommal érdemes ismételni.

Csökkenti a narancsbőrt

A gyömbér méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így ideális a narancsbőr kezelésére is. Keverjük össze a cukrot a gyömbérrel és a citromlével. Ezzel a keverékkel 15 percig gyengéden masszírozzuk a narancsbőr területét, majd mossuk le. Ismételjük meg ezt az eljárást hetente legalább két alkalommal.

A gyömbér tea erős fájdalomcsillapító hatással bír

A gyömbér tea fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Emellett jó stresszoldó, illetve a szakértők szerint ugyanolyan hatással van az emberi szervezetre, mint az enyhe szorongásoldó gyógyszerek.

Csillapítja a reggeli rosszullétet

A gyömbér enyhíti a reggeli rosszullétet, amelyet a várandós nők tapasztalhatnak. Terhesség alatt kétnaponta javasolt gyömbérteát inni. A legjobb természetes gyógymód émelygés ellen illóolajként, kapszulákként, mézzel keverve, savanyúságban pácolva fogyasztani.

Mint látható, a gyömbér fogyasztása egész sor előnyös hatással rendelkezik. Érdemes beiktatni az étrendünkbe akár friss gyökérként, akár porként, akár kapszulaként fogyasztva. Terhesség és szoptatás idején, valamint egyes betegségek felállása esetén a fogyasztásáról konzultáljunk az orvosunkkal!