Hidvéghi Balázs: Brüsszel mindenkire egységs véleményt akar erőltetni

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Fidesz, Bálna, Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs
Vágólapra másolva!
Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Unió helyzetéről, valamint a közösség problémáiról beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus szerint az Európai Parlamentben megszűnőben van az érdemi politikai vita, a másik véleményének megértése, eltűnőben van a meggyőzés. Mindezek helyett egy teljesen intoleráns viselkedés uralkodott el, amivel az a legnagyobb probléma, hogy ez a tendencia meggyengíti az uniós együttműködést. Hidvéghi Balázs kijelentette, bár az EP képviselőket a tagállamok polgárai választják meg, de mégis az látszik, erre a testületre is rátelepedett a brüsszeli bürokrácia, amely egy egységes véleményt akar mindenkire ráerőltetni.

Az a bürokrácia, amelyik például lenézi a közép-európai tagállamokat, holott tudomásul kell venni, a 27 tagállam egységes, nem lehet különbséget tenni közöttük. Sajnálatos módon az is érzékelhető, hogy mindezt a szemléletet egyes tagországok nemzeti parlamentjei is követik, pedig sokkal jobban tennék, ha saját országuk problémáival, embereivel törődnének. Nem lehet azt mondani, hogy ezt a káros szemléletet csak a baloldali liberális pártok és politikusok követik, hiszen a véleményüket ráerőltetik a középpártokra is. A Fidesz annak idején pont erre hívta fel az Európai Néppárt figyelmét is, ami a legnagyobb párt a közösségen belül, de pont a ráerőltetett politika miatt elvesztette saját hangját, saját arcát.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.