Orbán Ráhel: Egy év elég volt külföldön

Orbán Ráhel - jön a harmadik baba
Vágólapra másolva!
Exkluzív interjút adott a Mandinernek Orbán Ráhel. A miniszterelnök legidősebb lánya mesél hitéről, a családról és arról is, hogy milyen apa, nagypapa a miniszterelnök és arról is, hol tervezi a jövőjét.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök lánya gyerekkoráról is mesélt, elmondta, a családjában a testvérek és a gyerekek közel állnak egymáshoz.

Orbán Ráhel

A turizmus és a vendéglátás 16 éves kora óta érdekli. ettől kezdve nagyon tudatosan készült a pályára. Mint elárulta, kutatott és kereste a legnívósabb iskolákat, itthon és külföldön egyaránt. A gimnázium és az egyetem alatt is több nyarat különböző nyári kurzusokon töltött, nyelveket tanult, dolgozott.

Orbán Ráhel jól beszél angolul és franciául, társalgási szinten beszél olaszul, és németül, konyhanyelven spanyolul is ért.

A hit mindig is nagyon fontos volt Ráhel életében.

- mondta a lapnak.

Ilyen ember otthon a miniszterelnök

A miniszterelnök lányától azt is megtudhatjuk, hogy Orbán Viktor munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit.

- árulta el.

Az Orbán család Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor és a nagyszülei egyaránt meséltek a gyerekeknek az 1956-os forradalomról, a rendszerváltásról és az azt megelőző időkről is.

Tiborcz István és a lánykérés

Orbán Ráhel megoszotta azt is az olvasókkal, hogyan ismerkedett meg férjével. 2007 márciusában egy közös barátjuk mutatta be őket egymásnak. Tiborcz Istvánnal feltámadási misén találkoztak, majd véletlenül másnap ismét összefutottak.

Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője Forrás: MTI/Burger Barna

Tiborcz István a hagyományokhoz hűen, Ráhel édesapjától kérte meg a kezét. 2013-ban volt az esküvő amire olyan politikusokat hívtak meg mint Deutsch Tamás, Szájer József és Kövér László is, aki a keresztapja.

A családban a hölgyek aktívak és tevékenyek

Orbán Ráhel arról is beszélt, hogy a családban mind a nagymamák, mind édesanyja rendkívül tevékeny asszonyok. Édesanyja, Lévai Anikó következetes szigorral és sok-sok humorral nevelte a testvéreket.

Orbán Ráhel és édesanyja, Lévai Anikó Fotó: Arterego/Schumy Csaba

Lévai Anikó a rendszerváltás első évétől segélyszervezeteknek dolgozik, 1998-tól a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, a mai napig részt vesz az új Magyar Konyha gasztromagazin arculatának kialakításában, munkájában. Család és a barátok asztalán a zöldségek az ő biokertészetéből származnak. A miniszterelnök felesége rengeteget foglalkozik az unokákkal, jó minta volt Ráhel számára az elmondása alapján.

A miniszterelnök lánya a jövőjével kapcsolatban elmondta, most újra Budapesten élnek családjával, egy év elég volt külföldön, egyelőre nem tervezik újra elhagyni az országot.

A közelgő karácsonyi ünnepekkel kapcsolatosan elárulta, mik az elmaradhatatlan karácsonyi szokások:

December 23-án együtt készítjük a menüt Istvánnal, aki remekül főz. Idén is lesz az asztalon töltött káposzta és a férjem fonott kalácsa. Az én első karácsonyom egyébként Londonban volt, hiszen apukám 1989 végén Oxfordban tanult. Édesanyám annyit kért a nagyapámtól karácsonyra, hogy hadd utazhasson ki velem Londonba, így sikerült együtt töltenünk az ünnepeket - mondta Orbán Ráhel.

Az eredeti, teljes interjút a linkre kattintva olvashatják.