Tört-zúzott egy dühös kamasz egy lakatlan dorogi házban

Vágólapra másolva!
Több, mint egymillió forintos kár okozott az a fiatal, aki tavaly ősszel egy családi vitát követően egy lakatlan dorogi ház berendezésén töltötte ki a mérgét, majd el is lopta, amit értékesnek talált. A bíróság felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

A kamasz 2021. október 18-án Dorogon egy családi veszekedést követően elment egy lakatlan házhoz, majd rongálással vezette le a feszültséget. Egy udvaron talált vascsővel

betörte a ház három ablakát, majd a betört ablakon keresztül bemászott a házba. Ezután az összes radiátort puszta kézzel letépte, ahogyan a réz fűtési vezetékeket is, a bejárati ajtó kilincsét pedig leverte.

A radiátorok letépése miatt a falfelület is megsérült.

A fiú a fürdőszobában folytatta a rongálást:

darabokra törte a mosdókagylót, lyukat ütött a villanybojlerbe, a kád környékén a falon lévő csempékből 10 darabot leszedett.

Ezután a konyhát sem kímélte:

a mosogatószekrényt a mosogatótálcával együtt kitépte, a mosogató csaptelepét letépte, a kazánházban leszakította a fűtéscsöveket, illetve a kazán szerelvényeit.

A rongálásnak a közös udvarban lakó pár vetett véget, akik megnyugtatták a kamaszt.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A fiatal fiú

a rongálással összesen 1.218.361 forintnyi kárt okozott, amely nem térült meg.

Emellett ellopott 65 darab, összesen 79.156 forintnyi értékű, falból kitépett rézcsövet és két, összesen 53.848 forintos értékű csaptelepet.

A fiatalkorú férfi emellett a dorogi ingatlan udvarán álló autóból 4 darab, összesen 48.000 forintos értékű gumival ellátott alufelnit és szintén 4 darab, összesen 24.000 forintnyi értékű lemezfelnit vitt magával.

Az esztergomi bíróság ügyészi javaslatra tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetést szabott ki vele szemben.

Ezen kívül kötelezte arra, hogy a próbaidő alatt folytassa tanulmányait, ha azt abbahagyja, akkor partfogó felügyelője segítségével munkahelyet találjon, ha ez nem sikerül, akkor regisztráltassa magát állaskeresőként, emellett vegyen részt indulatkezelési vagy ART tréningen.

A végzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.