A magyar családok több mint kétharmadát megvédte a rezsicsökkentés

légkondi, indukció, elektromos bojler, konnektor, indukciós főzőlap, elektromosság, légkondicionáló, illusztráció, rezsi, rezsicsökkentés, 07.22.
Vágólapra másolva!
Továbbra is megvédi a magyar családok túlnyomó többségét a rezsicsökkentés. A novemberben kiadott számlák alapján a lakosság 78 százaléka nem fizetett piaci árat a földgázért. Az áram esetében 67 százalék nem fizetett piaci árat.  
Vágólapra másolva!

A földgázszolgáltatás esetében a kibocsátott számlák 78 százaléka, a villamosenergia-szolgáltatás esetében a számlák 67 százaléka nem tartalmazott lakossági piaci áron elszámolt energiát - közölte az MVM a novemberi számlák alapján. Mindez azt jelenti, hogy a rezsicsökkentés továbbra is a magyar családok túlnyomó többségét megvédi az elszabaduló szankciós energiaáraktól.

A magyarok túlnyomó többségének nem emelkedett a rezsije Fotó: Major Kata - Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar családok a nemzetközi energiaválság dacára változatlanul a legolcsóbban kapják a földgázt, és a második legalacsonyabb áron az áramot egész Európában. A kormány jövőre is azon dolgozik, hogy megfizethető és zavartalan ellátást biztosítson minden hazai fogyasztó számára. Májusig az egyetemes szolgáltatásban nem emelkedik az áram és a gáz ára, így nem nőnek a lakossági felhasználók terhei - közölte az Energetikai Minisztérium.