Csomagtartóba rejtett, több százezres trófea buktatta le a kölesdi orvvadászokat

Vágólapra másolva!
Kölesden igazoltattak egy férfit a szekszárdi rendőrök, akinek az autója csomagtartójában nem mindennapi dolgot találtak. Egy dámszarvas bika levágott feje került onnan elő, melyet társával együtt zsákmányoltak.
Vágólapra másolva!

A szekszárdi rendőrök január 29-én vasárnap délután állítottak meg egy autót közúti ellenőrzés közben Kölesden. A sofőr egy 23 éves helyi férfi volt. A kocsi ellenőrzése során a csomagtartóban egy trófeás fejet találtak, melyről kiderült, hogy egy Varsád környékén talált szarvas tetemről vágta le a sofőr egyik ismerőse, akit idő közben már hazavittek. Az illetékes vadásztársaság képviselője, és a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megvizsgálta a zsákmányt. Elmondták, hogy egy valószínűleg

több napja elpusztult, 2-3 éves dámszarvas bika fejét találták meg, a trófea értéke pedig közel 400 ezer forint,

így a lopási kár megtérült.

Forrás: Police.hu

A fiatal sofőr elmondta,

gombászni indultak a területre, ahol rátaláltak a szarvastetemre. Nem tudták, hogy bűncselekményt követnek el azzal, ha a fejét levágják és hazaviszik.

Társa, egy 33 éves kistormási férfi lakását is átkutatták a tamási rendőrök, majd lopás miatt hallgatták ki őket. Mindkét férfi beismerő vallomást tett - írja a Police.hu.