Megölöm a földemre lép - mondta a debreceni férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A városi önkormányzat részleges kisajátítási eljárást indított, amiben a debreceni férfi nem volt együttműködő. Minden határozat után újabb e-mailt küldött az ügyintézőknek, amikben halálosan megfenyegette őket.
Vágólapra másolva!

A kormányhivatalnál egy városi önkormányzat kérelme alapján indult részleges kisajátítási eljárás, amiben a férfi nem volt együttműködő. A férfi 2020 novemberében a kormányhivatal központi e-mail címére, kifejezetten az egyik ügyintézőnek címezve levelet küldött.

Azzal fenyegetőzött, hogy ha a földjéért nem kapja meg a megfelelő összeget, akkor megöli, aki rálép.

Egy hónappal később a kormányhivatal elküldte a határozatát a férfinak, aki nem fellebbezett, de újabb fenyegetőző levelet írt. Miután a hivatal tájékoztatta a határozat végelegessé válásáról, a férfi 2021 májusában újabb e-mailt küldött, amiben

megöléssel fenyegette meg az ügyintézőt.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A városi önkormányzat kérelmére a kormányhivatal újabb határozatot küldött a férfinak 2021 szeptemberében, amiben engedélyezték a kisajátított ingatlanon az előmunkálatok megkezdédét.

A férfi erre megint levelet küldött, amiben életveszélyesen fenyegette meg az ügyintézőt.

A fenyegető e-mailekkel azt akarta elérni, hogy a kormányhivatal fejezze be az eljárásokat, és a kisajátított földek után fizessék ki a szerinte méltányos összeget.

Az ügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre.