Az Újbudán meggyilkolt hős rendőr barátai szívszorító emlékeket osztottak meg

Baumann Péter r. főtörzsőrmester
Baumann Péter főtörzsőrmester
Vágólapra másolva!
Vigasztalhatatlanok Baumann Péter posztumusz főhadnagy barátai. Az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát Sz. Szilárd késelte halálra, miután valamennyi szomszédjához bezörgetett démonjárást feltételezve, majd egy idős asszony ajtaját betörte.
Vágólapra másolva!

Baumann Péter valóban a hivatásának érezte a rend védelmét, miközben az őt ismerők szerint egy csupaszív fiatal volt. Február elején lett volna 30 éves, a barátnőjével, Nikivel pedig már az esküvőt tervezték. A múlt csütörtök éjjel egy felbőszült férfi szíven szúrta, két társát pedig megsebesítette. Péter kollégáit már kiengedték a kórházból, ám a főhadnagy életét nem lehetett megmenteni - írja a Bors.

A fiatal rendőr barátai a tragédia óta folyamatosan közzéteszik gondolataikat Péter Facebook-profilján.

„A mosolyokról emlékszünk Rád, amiket mások arcára csaltál és a tiedre is, ami rendíthetetlen volt. A mérhetetlen szeretetre és kedvességre, amivel másokhoz fordultál. Tetőtől talpig jóságos voltál” – írta egy fiatal hölgy, aki egy megható fotót is mellékelt Petihez címzett üzenetéhez. A képen a rendőr látható, amint egy bújós kismacskát dédelget.

Baumann Péter Forrás: police.hu

A posztumusz főhadnagy egy másik közeli ismerőse felidézte, ahogy 10 évvel ezelőtt együtt végeztek a rendészeti iskolában.

– idézett a szövegből a jóbarát.

„Megannyi emlék és pillanat kavarog bennem a sulis éveinkből! Olyan fiatal voltál még... olyan jószívű... olyan kedves és segítőkész. És ez annyira igazságtalan és felfoghatatlan!”