Münchenben és Kecskeméten is üzemeltetett bordélyházat két magyar férfi - videó

elfogás
Az egyik gyanúsított elfogása
Vágólapra másolva!
Két férfi ellen emberkereskedelem és kényszermunka, prostitúció elősegítésének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az egyik Kecskeméten és Münchenben, a másik csak Kecskeméten működtetett bordélyházat. Elfogásukról felvételt is megosztott a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A nyomozás során az derült ki, hogy egy 57 éves, nagykanizsai férfi legalább 10 éve vezet egy Müchenben található bordélyházat, ahova online hirdetéseken keresztül toborzott lányokat dolgozni. A nők számára, ha kellett, akkor megszervezte a Németországba utazásukat és az útiköltséget is megelőlegezte, amit később vont le tőlük.

A nála dolgozó, főként magyar nőket a bordélyház területén szállásolta el, segítséget nyújtott nekik a prostitúcióhoz szükséges engedélyek megszerzéséhez, intézte az online hirdetéseiket és szállította őket, ha szükség volt rá.

A bordélyházban általában 6-8 nő dolgozott egyszerre, de az évek során több tucat megfordult. A férfi határozta meg a tarifáikat, ezek alapján nyújtottak szexuális tevékenységet a vendégeiknek, a megkeresett pénznek vagy a felét kellett leadniuk, vagy egy előre meghatározott fix összeget.

A férfi nyíltan hirdette a bordélyházat az interneten, ezért a német rendőrök őt és a nála "dolgozó" nők többségét is ismerték.

2021 második felében a koronavírus-járvány miatt bezárt a müncheni bordélyház. A férfi hazajött és Kecskeméten bérelt egy lakást, hogy ott futtassa a nőket.

Ebben a lakásban olyanokat szállásolt el, kettőt-hármat, akik önként dolgoztak a szexiparban. Fejenként 10 ezer forintot fizettek neki naponta a lakás használatáért.

Az 57 éves férfinak volt egy társa, egy 34 éves, kecskeméti férfi, aki a müncheni bordélyházban dolgozó nők beszervezésében, a kecskeméti lakásban élők pénzének beszedésében és a lakás ügyeinek intézésben segített neki. Ő 2021 végétől saját maga is bérelt egy kecskeméti lakást, amelyet a társához hasonlóan használt és az interneten hirdetett 10 ezer forintos napi árért. A fiatalabb férfi mindennap beszedte a nőktől a "napi leadót", ellenőrizte őket és szükség esetén escortba vitte őket, amiért elkérte a prostituáltaktól a benzinpénzt.

Az idősebb férfi rendszeresen beszámolót várt a társától arról, mekkora összeget szedett be és milyen a lakások kihasználtsága.

Az egyik gyanúsított elfogása Forrás: police.hu

Idén január 16-án reggel az 57 éves férfit a rendőrök a budapesti tartózkodási helyén elfogták. A lakást, amit éppen használt, átkutatták.

Mobiltelefonokat, bankkártyákat, hétezer eurót, 100 ezer forintot, a drága autóját, ékszereket és drága ruhákat foglaltak le tőle.

az egyik gyanúsított lefoglalt autója Forrás: police.hu

A társát is elfogták a kecskeméti tartózkodási helyének közelében, majd a lakásának átkutatása során annyi kábítószer gyanús anyagot találtak, valószínűleg extasyt, kristályt, speedet, amely felveti a kábítószer-kereskedés gyanúját.

A rendőrök átkutatták a két bordélyként használt lakást is, melynek során egyértelművé vált, hogy azokat prostitúcióhoz használták. Két nőt tanúként hallgattak ki. A német rendőrökkel együtt a müncheni bordélyházat is átkutatták a magyar rendőrök. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki és aztán letartóztatták.