A palatető és cseréptető festése kiváló ár-érték aránnyal bír

Vágólapra másolva!
Bármennyire is odafigyelünk az állagmegóvásra, a különböző környezeti hatások idővel sajnos látható nyomot hagynak az ingatlanunkon.
Vágólapra másolva!

Ilyenkor a palatető és cseréptető festése kiváló megoldást jelenthet, főképp, ha a szerkezet épségével nincsenek különösebb problémák, ellenben esztétikailag már kifogásolható a látvány. Főképp pala és cserép esetében figyelhető meg, hogy az évek múlásával az egyre porózusabb felületen mind gyakrabban jelenik meg a moha és a különféle szennyeződések. Ez súlyosabb esetekben akár beázáshoz is vezethet.

Forrás: Mehaniq

Ez a jelenség ugyanakkor önmagában még nem indokolja a tetőszerkezet megbontását, hiszen az nem csak komoly kiadással, de jelentős felfordulással is jár. Jóval kézenfekvőbb inkább a palatető és cseréptető festése mellett dönteni, lévén ez a folyamat pár nap alatt lezajlik és kitűnő eredményt nyújt.

A metódus során egy olyan speciális anyagot juttatnak magas nyomáson a felületre, ami villámgyorsan megszárad, ráadásul ezt elegendő két rétegben elvégezni. A vízzáró festék mindemellett teljesen biztonságos, tudniillik vízbázisú, összetétele pedig környezetbarát. Továbbá a hatalmas választéknak köszönhetően bárki könnyedén kiválaszthatja a neki leginkább tetsző árnyalatot.

A palatető és cseréptető festése nem igényel különösebb előkészületet sem. A szakemberekkel történő egyeztetést követően egy helyszíni felmérés alkalmával kerülnek letisztázásra a legfontosabb kérdések. Ezt követi a tető megtisztítása, majd a festék terítése, 280 bar nyomással.

A megszáradt felület kitűnő vízlepergető hatást biztosít, ráadásul a folyamat közben az anyag beszivárogva a meglévő hajszálrepedésekbe eltömíti azokat, így megnövelve a burkolat élettartamát. Utóbbi tulajdonság többek közt annak is köszönhető, hogy a palatető és cseréptető festése során kialakított réteg UV-álló és megakadályozza mind a baktériumok, mind pedig a mohák újbóli megtelepedését. Gyakorta tehát ez a legoptimálisabb metódus, hiszen nemcsak kiváló védelmet biztosít, de a munkálatok gyorsan és költséghatékonyan elvégezhetők.