Áldebreceni tiltakozó hergel az akkumulátorgyár ellen

Bertalan Attila
Ellenzéki demonstrációkról ismert tüntető ordibál a debreceni CATL akkumulátorgyár ügyében szervezett közmeghallgatáson
Vágólapra másolva!
Egyre több adat és videó bizonyítja, hogy áldebreceniek mozgolódnak a debreceni akkumulátorgyár elleni hangulatkeltők között. Közülük a legismertebb az a Bertalan Attila, akinek a politikai karaktere egyre tisztában kirajzolódik a közösségi médiában megjelenő anyagok alapján. Úgy tűnik, nem sok köze van Debrecenhez, Lipóton él a Facebook- oldala szerint. A közösségimédia-felületén azt is lehet olvasni, hogy előszeretettel szerepel rádióműsorokban, ahol többek között a Magyar Alaptörvényről és az alkotmányos királyságról fejti ki gondolatait - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

"Összehangolt támadást indított a baloldal a debreceni akkumulátorgyár megépítése ellen" - hangzott el a Megafon munkatársának videójában. Bohár Dániel riporter úgy véli, ezt bizonyítja az is, hogy a beruházásról szóló közmeghallgatáson fizetett tüntetők uszítottak. Mint fogalmazott: a debreceni közmeghallgatáson megjelentek olyan hivatásos tüntetők is, akik minden létező demonstráción ott vannak. Hozzátette: „Ilyen fickó Bertalan Attila, aki ha kell, a kata miatt tüntet, ha kell, a tanárokért, a gazdákért, a lényeg, hogy hergelhessen."

Mint ismert, elszabadultak az indulatok a debreceni akkumulátorgyár múlt heti közmeghallgatásán: a résztvevők egy idő után egymással kezdtek ordibálni. Sőt egy agresszív férfi arcon ütött egy nőt, aki csak nyugtatni próbálta a feldühödött tömeget. – Egyértelműen kijelenthető, hogy politikai hangulatkeltés történik – ezt már Debrecen polgármestere mondta a Mediaworksnek. Papp László szerint egy Magyarország számára fontos gazdaságfejlesztési projekt vált a politika játszóterévé. Mint fogalmazott, a baloldali pártok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az emberek félelmét kihasználva lehetetlenné tegyék a helyzetet.

A tüntetők között ugyanakkor feltűntek a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjai is. Mint azt a lap megírta, évekkel korábban, a 2010-es évek elején Soros György által támogatott szervezetek akcióztak Debrecenben. Akkor éppen az egyetemisták lázításával próbáltak kormányellenes tüntetéseket szervezni, ennek eszköze volt a HaHa. A Wikipédia szerint a 2011-ben alapított csoport eredetileg a Budapesti Corvinus Egyetem tervezett átalakítása ellen tiltakozott, később országos szinten kezdett el foglalkozni a felsőoktatást érintő problémákkal. Szerepük volt a 2012–13-as diáktüntetések megszervezésében.