Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

„Előre megyek, nyakon szúrom” – így fenyegettek egy borsodi buszsofőrt

Vágólapra másolva!
Egy férfi egy távolsági buszjáraton többször azzal fenyegette a sofőrt, hogy megkéseli, amivel elvonta a férfi figyelmét a vezetéstől, és a többi utas életét is veszélybe sodorta. A férfinál egy 30 centiméter hosszúságú kés volt.
Vágólapra másolva!

Tavaly februárban egy 21 éves férfi a családtagjaival együtt felszállt egy menetrendszerinti távolsági buszra egy kis borsodi településen. Jegyvásárlás után a menetirány szerinti jobb oldalon az első ülésen ültek le.

Útközben a férfi felállt a helyéről és hátrafelé indult, miközben a sofőrhöz beszélt. Ezt mondta: „kinevette az apámat, ezért leszúrom, mert nálam van kés, nem félek senkitől!"

Majd később azt, hogy: „előre megyek nyakon szúrom, majd háromszor hasba!" Végül azt, hogy:

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezután, amikor a következő települést elhagyta a busz, a férfi előrement a sofőrhöz és megismételte a korábbi fenyegetéseit, azzal kiegészítve, hogy elvágja a torkát. A sofőr nem szólt semmit, ezért a férfi visszament a helyére. Bár nem mutatta, a sofőr megijedt, ezért a fiatal utas akadályozta a munkájában. Elhatározta, hogy üzenetet küld a forgalmi szolgálattevőnek, hogy azonnal küldjön rendőrt.

A fiatal férfi a tettével a buszon utazók életét is veszélyeztette, mivel a sofőr kénytelen volt a tükörben az utasteret is figyelni az út mellett.

A fiatal férfinél a rendőrök egy 30 centiméter hosszú markolat nélküli fém kést találtak, amit lefoglaltak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a kés egyidejű elkobzásával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről