Itt a bizonyíték, hogy a dollárbaloldal háborúba sodorná Magyarországot

Pride-felvonulás Budapesten, Pride, Budapest, Budapest Pride 2021, LMBTQ, LMBT, LGBT, 2021.07.24., Párbeszéd Magyarországért, Párbeszéd, Tordai Bence
Vágólapra másolva!
Egyértelműen kiállt az ukrajnai fegyverszállítások mellett Tordai Bence baloldali országgyűlési képviselő, tehát a baloldal továbbra is a háború pártján áll, miközben már 12 magyar vesztette életét a konfliktusban. Az Európai Parlament is sürgette az újabb szankciók bevezetését. 
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tízedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra. A 489 szavazattal, 36 ellenében és 49 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban az EP-képviselők a Lukoil orosz olajvállalathoz és a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszernhez hasonló vállalatok szankcionálását kérték. Az állásfoglalás megismételte az EP-képviselők azon korábbi felhívását, hogy az EU azonnali és teljes embargót vezessen be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra és az urán uniós importjára, valamint hogy a Balti-tengeren az Északi Áramlat 1-es és 2-es gázvezetékeinek használatát teljesen felfüggessze.

Az európai parlamenti határozattal összhangban Tordai Bence egy csütörtöki vitában is világossá tette, hogy

Szerinte a megtámadottat segíteni kell abban, hogy megvédhesse magát. „Abból nem lesz béke, hogy európai országok egy része fegyvereket küld a hadszíntérre, azzal Európa belesodródik a háborúba" – reagált erre Dömötör Csaba, aki megerősítette: Magyarország ezután sem fog egyetérteni azzal, hogy fegyvereket küldjenek Ukrajnába.

Konkrétan ez hangzott el a vitán, amelyet ide kattintva visszanézhetnek:

DÖMÖTÖR: Idézhetek egyet? "Itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat."

TORDAI: Így van. Így van, hogy ne kelljen szégyenkezni.

DÖMÖTÖR: 2022. április, Tordai Bence.

TORDAI: Így van.

DÖMÖTÖR: Erre azt mondani, hogy ti egyáltalán nem mondtatok ilyet...

TORDAI: Fegyverszállításokról beszélünk. Tehát a fegyverek és a katonák nem tudom, érzi-e a különbséget, államtitkár úr?

DÖMÖTÖR: A fegyvernek nincs köze a háborúhoz?

TORDAI: Van köze a háborúhoz, mindenki fegyvert szállít, és mégsem kapcsolódtak be az országaik a háborúba. Nem tudom feltűnt-e.

DÖMÖTÖR: És ahogy több fegyver van Európából az ukrán hadszíntéren, az a béke irányába tett erőfeszítés, vagy növeli annak az esélyét, hogy európai országok is háborús felek legyenek?

TORDAI: Még egyszer, az a kérdés, hogy milyen béke? Önök olyan békét szeretnének, ahol Oroszország legyőzi Ukrajnát, ezért ellenzik a fegyverszállításokat, mi pedig azt mondjuk, hogy ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell őket, hogy megvédjék magukat, és hogyha Oroszország belátja, hogy nem fog tudni győzedelmeskedni, akkor talán felülkerekedik a józan ész és kivonulnak az ukrán hadszíntérről.

Tordai tehát abba a háborúba sodorná bele Magyarországot, amiben már a hivatalos hírforrások szerint 12 magyar áldozat van már. A TV2 stábja részt vehetett az egyik katona temetésén, Kárpátalján. A riporter az elhunyt testvérével is találkozott, aki a frontról érkezett a búcsúztatóra.