Megszólalt a piszkavassal szíven szúrt áldozat édesanyja

a piszkavassal gyilkoló férfi elfogásáról felvétel készült
a piszkavassal gyilkoló férfi elfogásáról felvétel készült
Vágólapra másolva!
Piszkavassal szíven szúrta egy ismerősét egy férfi Csongrádon, majd eltemette a fiatal fiút a Tisza partján. 14 éve történt a gyilkosság, az áldozat holtteste azóta sem került elő, de azt már sejtik, hogy a pénzéért ölhették meg. A gyilkossággal vádolt férfit két éve fogták el. A tárgyalásán azt állította, nem ő ölt, hanem az egyik ismerőse. Az áldozat édesanyja azt kéri a gyilkostól, mondja meg, hol van a fia, hogy el tudja temetni. A TV2 Tények készített vele interjút.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Törvényszéken tárgyalják az ügyet, amelyben egy 37 éves férfit vádoltak meg a piszkavasas gyilkossággal. Az ügyészek 8 év börtönbüntetést kértek számára arra az esetre, ha beismerő vallomást tenne és lemondana a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi nem élt a lehetőséggel. Tagadja, hogy ő ölte volna meg. Azt mondta, az ismerőse végzett az áldozattal.

- mondta a bírónak majd hozzátette, annyira megijedt, hogy rá se mert pillantani az áldozatra.

Ragaszkodott hozzá, hogy csak a holttest elrejtésében segített az áldozat halálát okozó ismerősének és arra is volt magyarázata, miért nem jelentette az esetet a rendőröknek.

Az áldozat édesanyja Hollandiából érkezett a tárgyalásra.

- mondta a TV2 Tények riporterének az asszony.

Szekercével és piszkavassal

A két férfi - gyilkos és áldozata - története a kétezres évek közepére nyúlik vissza. Ekkor ismerték meg egymást. Egy munkahelyen dolgoztak, 2005-2006-ban pedig egy ideig Csongrádon egy lakásban is laktak és időnként együtt ittak.

2009. július 2-án egy nagyobb társasággal töltötték az időt egy kocsmában. Valamin összevesztek, majd össze is verekedtek egymással. A támadó elindult és az egyik ismerősénél kötött ki. Az udvaron bográcsoztak, amikor estefelé meglátta az utcán sétáló lakótársát és behívta magukhoz.

Nem sokkal ezután a férfi felkapott egy 30-40 centi fanyelű szekercét, és fejen vágta a lakótársát.

Az ütés akkora volt, hogy az áldozat eldőlt. Még megpróbált felállni, de a támadó nem hagyta.

Egy piszkavassal szíven szúrta a férfit.

Az áldozat a helyszínen meghalt. Ismerőse segített a gyilkosnak eldugni a szekercét, a piszkavasat és a holttestet is. A halott férfit - a gyanúsított szavai szerint - egy kiskocsival a Tisza árterébe vitték, ahol a gyilkos elásta.

Azóta sem került elő, annak ellenére, hogy a rendőrök, helyszínelők és más szakemberek többször keresték a megjelölt területen.

A nyomozók 2009 nyarán rendelték el az eltűnt férfi keresését. Tizenegy évvel ezután, 2020 nyarán jutottak olyan információk birtokába, amelyek alapján megállapították, hogy megölték. Ezután fogták el a lakótársát. A holttest eltüntetésében közreműködő ismerőse bűnpártolásnak minősülő bűncselekménye a nyomozás megindításakor már elévült.

a piszkavassal gyilkoló férfi elfogásáról felvétel készült Forrás: Police.hu

- mondta az áldozat édesanyja.

A szíven szúrt férfi ismerőse is beszélt a tévéseknek. Azt mondta, István a halála előtt pénzhez jutott, szerinte emiatt ölhették meg.