Emberek százait verte át egy internetes csaló

illusztráció, rendőrség, rendőrautó, rendőr
Vágólapra másolva!
Éveket tölthet börtönben az a harmincéves férfi, aki interneten keresztül kínált eladásra nem létező termékeket, majd miután megkapta a vételárat, elérhetetlenné vált, és cserébe nem küldött semmit a vevőnek. A férfi korábban közel 300 csalást követett el hasonló módszerrel, majd még a nyomozás alatt folytatta a csalásokat, és újabb 157 embert sikerült átvernie.
Vágólapra másolva!

A férfit 2020-ban

282 rendbeli csalás miatt börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet szerint olyan emberek internetes hirdetéseire jelentkezett, akik különböző termékeket kerestek.

A férfi minden esetben azt állította, hogy ő rendelkezik a keresett termékkel, és előreutalás után el is küldi azokat a rendelő címére. Valójában azonban egyik esetben sem rendelkezett a keresett termékkel, miután megkapta a vételárat, elérhetetlenné vált.

A férfi még az ellene folyó eljárás alatt, 2020 szeptemberében elhatározta, hogy folytatja a csalásokat.

További hirdetésekre hirdetésekre jelentkezett, miközben azt állította, hogy rendelkezik a keresett játékkal, elektronikai, műszaki cikkel és kérte a vételár előre utalását. Több bankszámlát használt a csalásokból származó összegek fogadására, volt, amelyiket kifejezetten ezért nyitott.

A férfi összesen 157 embert vert át az ország különböző részein, akiknek 2.000 és 91.100 forint közötti összegű kárt okozott, összesen több, mint 1.700.000 forintot csalt ki tőlük.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csalásoknak az vetett véget, hogy a férfi megkezdte korábban kiszabott börtönbüntetése letöltését.

A férfi a legsúlyosabb bűncselekménye miatt akár három év börtönt is kaphat.