Békepárti határozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a Fidesz és a KDNP

TÓTH Erzsébet; ZSIGÓ Róbert
Szabadszállás, 2022. január 20. Zsigó Róbert családokért felelős parlamenti államtitkár beszédet mond a Szabadszállási Általános Művelődési Központ Tóth Erzsébet Óvoda, Bölcsőde két csoportszobás új bölcsődéjének átadásán 2022. január 20-án. MTI/Bús Csaba
Vágólapra másolva!
Fidesz és a KDNP a háború kitörése óta elkötelezett a béke iránt, ezért egy olyan határozatot nyújtott be az Országgyűlés elé, ami leszögezi, hogy Magyarországot senki sem sodorhatja bele a háborúba - jelentette be online sajtótájékoztatóján Zsigó Róbert családokért felelős államtitkár.
Vágólapra másolva!

A fideszes politikus hangsúlyozta,

a békepárti határozatban megszilárdítják elköteleződésüket a béke mellett, elítélik Oroszország katonai agresszióját, és elismerik Ukrajna jogát az önvédelemhez.

Hozzátette, ugyanakkor ellenzik azokat a brüsszeli szankciókat, amelyek az energiaszektort sújtják, egyben megerősítik, hogy a fegyverszállítások helyett azonnali béketárgyalásokra van szükség.

Zsigó Róbert Forrás: MTI/Bús Csaba

Zsigó Róbert kiemelte, a békepárti határozat célja az is, hogy felhívják a figyelmet a kárpátaljai magyarság kiszolgáltatottságára, egyben kérik, hogy a kormány továbbra is nyújtson humanitárius segítséget Ukrajna számára.

A politikus hangsúlyozta,

Magyarország továbbra is ellenáll minden olyan külső vagy belső nyomásnak, amely a háború felé tolná. Hozzátette, a dollárbaloldal nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, nem támogatják a békepárti nyilatkozatot.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc pártja sajtótájékoztatón jelezte, nem írják alá, nem támogatják a békepárti határozatot.

Zsigó Róbert kiemelte, ezen nem lepődnek meg, hiszen

a dollárbaloldal a háború kitörése óta a háború pártján áll, és a mai napig fegyvereket és előerőt küldenének a frontra.

Hozzátette, ezt támasztják alá nyilatkozataik, és az is, hogy minden ezzel kapcsolatos brüsszeli állásfoglalást megszavaznak az Európai Parlamentben.

A fideszes politikus hangsúlyozta, teszi ezt úgy a dollárbaloldal, hogy a 2022-es országgyűlési választáson az emberek világosan döntöttek, Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból. A Fidesz és a KDNP továbbra sem fogja hagyni, hogy Magyarországot belesodorják a háborúba - közölte.